Manyu Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Mam Steyr'a AUG od JG i magazynek nie podaje mi kulek. Wycztalem tutaj na forum że trzeba go nasmarować, tylko mam pytanie gdzie? Z góry dzieki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 (edited) Rozkręć go (w stopce jest śrubka), usuń stopkę maga i wyjmij "wkładkę" z mechanizmem z skorupy. Odrobina olejku silikonowego w zębatki i wsio. PS A wogóle go nakręciłeś? Edited July 15, 2008 by Panocek Quote Link to post Share on other sites
Manyu Posted July 24, 2008 Author Report Share Posted July 24, 2008 No jasne że tak i to jeszcze bardzo długo tak jak ktos napisal .... Dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Jak posmarujesz te zębatki co mają styczność a kulkami to kulki będę upaćkane olejem a co za tym idzie upaćkają hop-up i przestanie podkręcać kulki. Jeśli ci mag nie podaje to może to być również spowodowane przez shitowe kulki albo jest niedociśnięty do gniazda odwróć replikę magazynkiem do góry i spróbuj czy podaje Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 psiknąć silikonem,a potem wytrzeć na sucho,będzie grało Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 a gdzie sie psika ? tam gdzie sie kulki wsypuje czy na spreżyne? i kiedy trzeba psikac olejem? 8) Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 a gdzie sie psika ? tam gdzie sie kulki wsypuje czy na spreżyne? i kiedy trzeba psikac olejem? 8) najlepiej jakbyś rozkręcił maga w popsikał drogę kulek,rozumiesz? albo wypsikaj wszystko w środku i potem wytrzyj na sucho Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Miałem coś podobnego. Rozkręć maga i porządnie go wyczyść. Później skręć i zobacz co będzie. Jak nie pomoże smaruj. Ja psikałem na zębatki i tą sprężynkę, która jest przy tej głównej zębatce i grało. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Najlepiej jest przesmarować główną sprężynę (nic więcej). Przy skręcaniu maga dobrze też jest nie robić tego na maxa, czasami to powoduje spowolnione pobieranie kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts