w1cked Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Witam, chciałbym pomalować swoją gietke i szukam jakichś fajnych wzorów, ale szukałem szukałem i nic znaleźć nie mogłem, jedyne co to na filmiku i to jedynie połowa broni pokazana... http://www.youtube.com/watch?v=m-GjwACVSUU...feature=related 0:20 Wiem, że to prawdziwa armia i w ogóle, ale czy gdzieś można taki wzór podpatrzeć i jakiej farby najlepiej używać, akryl w sprey'u? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Co do farb to np. amerykański Krylon albo norweski NFM (ten ostatni bardzo łatwy do dostania na allegro, Krylon pojawia się rzadziej). Ja osobiście repliki maluję farbami modelarskimi przy pomocy aerografu. Odezwij się do mnie na priva, to prześlę Ci kilka fotek moich własnych projektów i fotki malowanych replik znalezione w necie. Jeżeli pod nazwą "gietka" masz na myśli G36 (a nie G3) to mam zdjęcia malowania, które do tej repliki cholernie pasuje :) Quote Link to post Share on other sites
Kufel Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 prześlij te zdjęcia bo ja mam g36c i szukam sposobu by dobrze ją pomalować Quote Link to post Share on other sites
Kamilp5a Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Dla Pana powyżej srebrną sztychówkę i na pocieszenie parę ładnych paint jobów http://images.google.pl/images?q=g36+paint...p;um=1&sa=2 Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Ja replikę maluję zwykłym sprayem akrylowym. Oczywiście matowym. Jeśli szukasz ciekawego sposobu malowania repliki obejrzyj film "Shooter". Tam gościu z liści zrobił sobie wzór. Fajny efekt. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 "Ja replikę maluję zwykłym sprayem akrylowym" - nie polecam. Schnie dobę (Montana 30 sekund). Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 "Ja replikę maluję zwykłym sprayem akrylowym" - nie polecam. Schnie dobę (Montana 30 sekund). I na dodatek Montana 3 razy tańsza a trzyma sie tak samo jesli ktos dobrze poloze warstwy i dobrze przygotuje nawierzchnie pod malowanie Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Doby nie schnie. A co do używanej przeze mnie farby, jest to spowodowane brakiem innej w moim mieście (szukaj pożądnego sklepu w 3-tysięcznym miasteczku). Zresztą nigdzie nie moglem znaleźć zielonego matu:/ Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Montanę Gold kupisz na allegro i w internetowych skejtszopach również. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts