Pernia Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Witam, mam do was pytanie, jako do dorosłych AEG'owiczów. Otóż niedawno kupiłem Cm.028C, i ogółem z repliki jestem zadowolony. Jednak podczas strzelanki intryguje mnie jedna rzecz, ta że jeżeli strzelam szybko z Semi ( ciągle klikam spust) to potrafi się zablokować tak, jakbym ustawił na safe. Wtedy musze zmienić na SAFE, z powrotem na Semi i mogę strzelac. ( nie mylcie tego z tym że aeg nie strzela poprostu, bo to nie jest to samo ...). Druga sprawa to to, że jak prowadzilem na zmianę Semi - Auto, ( zmieniałem często tryby) to raz jak zmieniłem na auto to strzelał dalej jak z semi. Wtedy zmieniłem na semi i z powrotem na auto, i był git. I mam do was pytania, czy te zachowania są normalne, i czy ja jestem przerważliwiony czy coś jest nie tak...? ( Warto chyba dodać że bateri nie miałem chyba na maxa naładowanej, bo to było drugie 'doładowywanie', ale jak podłączyłem baterię do ładowarki to okazało się że ta nie była w sieci, co z tego co wiem, powoduję utratę energii. Z góry dzięki za odpowiedzi ! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 Raczej jest to normalne. Z tym blokowaniem na semi można łatwo poradzić sobie kupując porządny akumulator (chyba, że wolisz ingerencję we wnętrzności repliki). Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted July 17, 2008 Author Report Share Posted July 17, 2008 Raczej jest to normalne. Z tym blokowaniem na semi można łatwo poradzić sobie kupując porządny akumulator (chyba, że wolisz ingerencję we wnętrzności repliki). oj, kupie ten akumulator, bo o ile koledze starcza na 4 Hi-Capy to mi już zaczyna szprechać po półtora ;). Z tym że mam jeszcze jedno pytanie, znasz jakieś baterie które byś mi polecił? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 Bez żadnych przeróbek to niestety tylko 8,4V stick (intellect lub firefox). Da się tam upchnąć 9,6V 2200mAh G&P, ale to już wymaga drastycznej ingerencji w konstrukcję repliki. Inne wyjście - wyciągnąć kable na zewnątrz i nosić akumulator w ładownicy na kolbie :roll: Wtedy można by zastosować dowolny pakiet na dużych ogniwach. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted July 17, 2008 Author Report Share Posted July 17, 2008 Bez żadnych przeróbek to niestety tylko 8,4V stick (intellect lub firefox). Da się tam upchnąć 9,6V 2200mAh G&P, ale to już wymaga drastycznej ingerencji w konstrukcję repliki. Inne wyjście - wyciągnąć kable na zewnątrz i nosić akumulator w ładownicy na kolbie :roll: Wtedy można by zastosować dowolny pakiet na dużych ogniwach. w ładownicy to jest śrubka która uniemożliwia włożenie tam czegokolwiek, wiem bo kolbe rozkładałem na czynniki pierwsze ;P. Czyli ta bateria, http://taiwangun.com/?str=product&prId=540 Była by ok? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 ...w ładownicy materiałowej (takiej jak na magazynek). Ten akumulator z linka powinien wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted July 17, 2008 Author Report Share Posted July 17, 2008 ...w ładownicy materiałowej (takiej jak na magazynek). Ten akumulator z linka powinien wystarczyć. lol, źle przeczytałem, przeczytałem 'prowadnica'. W każdym razie przepraszam za gadanie bzdur i dzięki, teraz już się czuje jakoś tak lepiej wiedząc że z repliką wszystko jest ok :) Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Jeszcze tak od byłego posiadacza AK. Nie baw się selektorem tak żarliwie bo cię będzie czekać wizyta na serwisie bądź własnoręczna zabawa z regulacją selektora:D. Quote Link to post Share on other sites
Pernia Posted July 19, 2008 Author Report Share Posted July 19, 2008 Riddick' date='18/7/2008, 10:21' post='812160']Jeszcze tak od byłego posiadacza AK. Nie baw się selektorem tak żarliwie bo cię będzie czekać wizyta na serwisie bądź własnoręczna zabawa z regulacją selektora:D. Przyjął, zrozumiał ! :P. Dzięki za ostrzeżenie, bo dzisiaj wpadłem na genialny pomysł żeby troche tym pomachać ażeby działało luźno, już trochę się bawiłem, ale dalej nie będę, obiecuje :P. Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 A jaką byście polecili mi baterie do cm031d? (stock) 8.4 czy 9.6 ? i ile mah ? podobno najlepsze są sanyo , tak ? 8) Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Huh, ja wiem? 8,4 pożądnej firmy lub jakiekolwiek dobre 9.6. Ile mAh? Ile chcesz :D. Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Im wiecej mAh tym jest wiekszy rof ? Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Im więcej mAh tym więcej postrzelasz na jednym naładowaniu. Im więcej volt tym większy ROF. Ciekawe dlaczego tak się dzieje, że karabin strzela dalej. Przecież sprężyna powinna być za każdym razem ściśnięta tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Bateria słabnie -> słabnie i silnik (wolniej naciąga sprężynę) -> dłuższy proces sprężania powietrza -> mniejszy ROF :]. Quote Link to post Share on other sites
Shikamaru Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Kurcze mam to samo, tyle ze ja guna kupiłem 2 dni temu... co zrobić żeby to wyeliminować?? do tego po juz dwukrotnym ładowaniu baterii broń padła po półtora godziny strzelania :/ Bateria do wymiany czy można to jakoś "załatać"?? Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Shikamaru, wiesz, ja mogę moją baterię wyczerpać i w pół godziny, jeśli będę nieprzerwanie strzelał... podaj lepiej, po jakiej ilości wystrzelonych kulek padła, to będzie łatwiej ustalić, czy to prawidłowa wartość... Quote Link to post Share on other sites
Shikamaru Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Po pierwszym ładowaniu wystrzeliłem 4 kulki, po drugim wystrzeliłem około stu. Forma batki niby idzie w góre ale niedziałające semi i bateria rozladowana po kilku strzalach to nie jest fajna sprawa;/ Quote Link to post Share on other sites
ButHead Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 A formowałeś batke czy nie ? Quote Link to post Share on other sites
krzysieks Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 (edited) Wygląda na to że ogniwa w akumulatorze zostały uszkodzone. Miałem to samo w drugiej baterii, dostała mi się wtedy woda na wtyk :/ Edited June 20, 2009 by krzysieks Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts