misa Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 (edited) Mam problem z hicapem z g36c jg. Problem polega na tym ze za każdym razem jak wystrzele JEDNĄ kulkę to muszę nakręcać, chociaż kręce kułkiem przez jakąś minute. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2380fff7aa253d86.html Na zdjęciu widać prawdopodobna usterkę. W tym kółku jest tak jakby poskręcana blaszka która ma na celu chyba podawanie kulek. Jak to naprawić? Proszę o szybką pomoc bo jutro mam strzelankę na która chciałbym iść :( Jeśli potrzeba więcej zdjęć to mogę dodać. Edited July 18, 2008 by misa Quote Link to post Share on other sites
misa Posted July 18, 2008 Author Report Share Posted July 18, 2008 [nie ma edycji?!] Naprawiłem tak troszke:/ strzela maksymalnie 5 kulek. Jak ktoś ma jakieś recepty jak to naprawić to piszcie:) W przyszłym tygodniu kupuje midcapa ale hicap tez by sie przydał. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Masz pękniętą sprężynę główną w magazynku. Trzeba ją wygiąć tak, żeby weszła w nacięcia na osi wewnątrz tego "kółka", albo kupić nową sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Zagnij końcówkę sprężyny w taki wzorek jak ci sie odłamał i wsio Quote Link to post Share on other sites
misa Posted July 18, 2008 Author Report Share Posted July 18, 2008 właśnie tak zrobiłem tylko że teraz strasznie ciężko sie go kręci... dzięki za odpowiedzi:) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Może zagiąłeś w złą stronę? Quote Link to post Share on other sites
misa Posted July 18, 2008 Author Report Share Posted July 18, 2008 możliwe boje sie go znowu rozkręcać żeby mi sie gwinty od śrubek nie obrobiły bo potem to tego nie poskładam. Kupie za tydzień midcapa to wtedy będe sie nim bawił. Teraz dobrze ze w ogóle podaje kulki. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 teraz jest krótsza przez co mocniejsza i dlatego ciężko sie nakręca Quote Link to post Share on other sites
misa Posted July 19, 2008 Author Report Share Posted July 19, 2008 Czy uda mi sie zamontować w tym hicapie to http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1465 ? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Jako całość może będzie pasować, a może i nie. Sama sprężyna powinna pasować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts