Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 month later...

FIREARM 302

Mam ten pistolet - kupiłem go jako broń boczną.... I używam jako główną.

Do walki z bliska zdecydowanie za mocny, ODRADZAM używanie do CQB.

ZALETY:

Wygląda - z punktu widzenia początkującego - nieźle. Budzi respekt.

Jest raczej przyzwoicie wykonany, wytrzymał upadek na beton z wysokości około metra, tylko sprężynka odpowiedzialna za powrót spustu wysunęła się ze swojego miejsca. Rozłożyłem bez problemu, ale składałem go ponad dwie godziny i kląłem jak szewc - ciągle wyskakiwały mi ze środka jakieś drobiazgi, zwłaszcza sprężynka zwalniacza magazynka, czy jak to się nazywa.

Nie ma blowbacka, więc gazu zużywa niewiele, na 1 naboju CO2 ponad 100 strzałów bez widocznego spadku osiągów. Spokojnie wystarcza mi na całą strzelankę. Musi mieć dobre uszczelki.

WADY:

Trudno się składa ;-)

Jest zdecydowanie za mocny dla początkującego, w przeliczeniu wychodziło mi ponad 460 fps! Z bliska robisz w człowieku dziurę, z daleka nie trafiasz, bo z powodu krótkiej lufy ma słabą powtarzalność.

Nie ma blowbacka.... Uuuuu.... Gdzie klimat? ;-)

REASUMUJĄC: Fajny pistolet, jeśli chcesz sobie poćwiczyć strzelając do puszek czy butelek. Satysfakcja gwarantowana. Jeśli jednak chcesz strzelać do ludzi - lepiej się zastanów. Koledzy mogą Cię znielubić. Sam gdybym jeszcze raz miał wybierać swój pierwszy pistolet, wybrałbym jednak coś słabszego.

PS: Kulki 0,2 są za lekkie, myślę że 0,23 to minimum, a lepiej 0,25.

Edited by kapitan_plomba

To ja teraz o Bell

Mam go jakies 3 tygodnie. To moj pierwszy gaziak, miał słuzyc jako bron poboczna ale juz na koncie ok 2tys kulek ;)

Zalety:

- FULL METAL, to robi klimat i budzi respekt, nie straszny mu upadek na beton

-Blow Back, dodatkowy bajer, lecz zabierajacy wiecej gazu

-cena

Wady:

-Made In China (chyba nie musze tłumaczyc) wykonanie moglo byc lepsze

-zrzera mase gazu

-trudne skladanie

Wniosek:

Pistolecik fajny, kosztuje polowe z tego co np HFC. Ladnie sie z niego strzela tylko trzeba sie liczyc, ze bedziesz mosial kiedys wysłać do naprawy (chyba ze sam umiesz)

MA SWOJ KLIMAT ZA CO GO SZANUJE I POLECAM

• 2 years later...
  • 4 months later...

scaloneopisane.jpg

zrobiłem takie cudo tylko jest mały problem...

giwera na nowej dyszy, po wystrzale wydaje dźwięk trrr :D znaczy tak jakby strzelała parę razy :P a kulka leci jedna oczywiście :P

ma ktoś pomysł jak się tego problemu pozbyć??

dysza nie licząc pomniejszonego otworu ma prawie identyczne wymiary jak oryginalna dysza.