Bogdan-M16 Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Jeśli napisałem na złym forum to prosze o przeniesienie. Mam dylemat :wink: Chcę kupić jakiś model Emki najprawdopodobniej Będzie to M4 lub M15 , lecz niemam pojęcia z jakiej firmy byłby najlepiej . Prosze o pomoc piszcie jakie ma wady i zalety model od każdego producenta czym sie różnią itp. Jesli można prosze też o podpowieć na temat tuningu jaki najlepiej pasuje . :-F Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 jg zrobiła na mnie największe wrażenie. Co do tuningu to HU i lufa. ew. łożyska i łoż. prow. sprężyny. GBv2 nie nadaje się do mega tuningów + w m'kach masz najgorszą komorę HU na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Bogdan-M16 Posted July 21, 2008 Author Report Share Posted July 21, 2008 Ale z tego co mówisz (mikadorus)wynika że ile będzie FPS?? A jeśli bym wymienił szkielet GB na wzmocniony V2 to maxymalnie ile bym mógł z niego FPS wycisnąc?? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Brał bym emkę JG bez zastanawiania , a tuningować ja poza komorą lufą i gumką nie ma sensu bo w stocku jest już dostatecznie mocna. ;-) Quote Link to post Share on other sites
shortee Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Dokładnie, jak napisał HUGO_HUGO ->JG III Generacji ma już wzmocnione części w GB, oraz ma mocniejszą sprężynę na starcie ma około 400 FPS. Wiem bo sam jestem posiadaczem tej serii repliki i moim skromnym zdaniem jak na takie pieniądze to jest super. Bynajmniej ja z moją repliką nie mam problemów narazie po przebiegu 5k. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Szkielet to nie wszystko. Po co ci taka mocna replika? Możesz i 550fps wycisnąć ale to będzie zabawka na kilka godzin. Za dużo fps by strzelać z bliska zbyt mała celność na dalekie odległości. Quote Link to post Share on other sites
shortee Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Zależy co masz na myśli pisząc dalekie odległości, a jeśli chodzi o krótkie dystanse to gdzieś tu czytałem że ogranicza mnie 400 FPS przy wchodzeniu do budynków. Ale to nie ważne, dla mnie jest ona rewelacyjna (moja replika). Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Zależy co masz na myśli pisząc dalekie odległości, Wydaje mi się że miał na myśli to że ma dużo FPS i krótką lufę 363mm przez co celność na większą odległość jest zła. :wink: Quote Link to post Share on other sites
shortee Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Na celność nie narzekam nawet przy krótkiej lufie + oczywiście skupienie też jest OK. Zawsze można pomyśleć o tłumiku dźwięku, oraz dłuższej lufie wewnętrznej, chociaż przy tych zmianach i tak jeszcze wzrośnie w sumie FPS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts