sniply Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Witam, Mam parę pytań odnośnie Haix'ów P3. 1. Przez jakie jednostki noszone są te obuwie? 2. W jakich latach weszły na rynek? 3. @Ryzbor, co masz na myśli, pisząc, że nie nadają się na miasto? Zasadniczo pytanie 1 i 2 kieruję również do butów górskich (starszy model) z linku, który podał niewiadomoco. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Niestety nie posiadam informacji w których latach poszczególne modele weszły na rynek. Natomiast co do jednostek, które takie obuwie noszą, mogę tylko po raz kolejny powtórzyć, że w BW jest pewno dowolność w dobieraniu sprzętu i obuwia. Jest model ogólnowojskowy, pustynny, KSK i strzelców górskich, reszta to już wolna wola i zgoda dowódcy danej jednostki. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Przyszła kolej na to, żebym ja zadał pytanie o buty. Panowie, zawsze byłem święcie przekonany, że buty BW2000 wyszły po roku 2000 (prawdopodobnie nazwa mnie oszukała :D). Jednak przeryłem internety i znalazłem te buty z datami 1995 i nawet wcześniej. To samo tyczy się modelu górskiego (ten z białym środkiem). A więc te buty OFICJALNIE wyszły w 95 roku razem z systemem Koppeltragesystem S95, jo? Bardzo bym prosił o potwierdzenie :) Drugie pytanie - Baltes Tropenstiefel - ktoś wie kiedy zostały przyjęte w BW? Również z Soldat 95? Znam trochę fotek z początku lat 90tych gdzie żołnierze mają jungle, ale raczej wyglądają mi na standardowe US (tym bardziej, że noszą mundury i oporządzenie US). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts