Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Oglądałem, macałem, przymierzałem i powiem tak:

- bardzo ciekawy projekt - coś jak połączenie kamizelki z dodanymi szelkami od beltkitu ale bez części plecowej czyli raczej chest rig ;). Jednym słowem w projekcie wyeliminowano trzy wady chestów/kamizelek - nie ma części plecowej więc chudzielcy sobie mogą ją dopasować do obwodu tułowia (wieczny problem w kamizelkach), kieszeni jest więcej niż w normalnym cheście, więc nie ma problemów z pomieszczeniem wszystkiego no i szelki to nie dwa kawałki taśmy - są szersze i obszyte gąbką, więc jest wygodnie;

- wadą jest materiał - starsze wypusty TacGear-a szyte były z materiału zgodnego ze specyfikacją BW (Cordura 1000, klamry YKK - taką wersję tego chesta widziałem ostatnio na e-bayu, poszedł za 150,00 EUR, obecnie te egzemplarze to rzadkość), te nowe szyte są z zamówionej przez TacGear-a Cordury 500 (twierdzą, że to oryginalna Cordura czego nie wykluczam, bo "na oko" wygląda toto znośnie - zgadza się splot, charakterystyczna lekko "błyszcząca" faktura). Problem polega na tym, że materiał ma nieco inne kolory niż oryginalne wyposażenie (kolory są niby takie same ale odcienie są inne).

W sumie jeżeli miałbyś możliwość kupienia starszego egzemplarza z materiałów BW polecam. Nad wybuleniem za nowy (w sensie typu a nie stanu - ten stary wypust z e-bayu był nieużywany, więc jak się chce też można utrafić) bym się zastanawiał.

Ronin