wooke Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 (edited) Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich forumowiczów :D. Dostałem od znajomego uszkodzoną replikę m4 Well R7. Powiedział ze jak sobie naprawie to mogę sobie ją wziąć :P. Problem wygląda następująco: w czasie strzelania na semi albo nie leci nic albo pluje, na auto tez nic nie leci albo nagle plunie dziesięcioma kulkami. Jeszcze wrzuciłem te filmiki, może pomogą (jakość dupna nagrywałem telefonem) : http://pl.youtube.com/watch?v=ked8xIbujW8 Semi: http://pl.youtube.com/watch?v=8RwnqzfvFcU Auto: http://pl.youtube.com/watch?v=deuOc_KLVRo Czekam na odpowiedzi :> Edited August 3, 2008 by wooke Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Boże, odgłosy jak w Pinballu.. Rozkręć, może coś ułamane jest w środku. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Z tego co widziałem na pierwszym filmie to dysza ma najprawdopodobniej za duże opory, powinna sama wracać do pozycji najbardziej wysumiętej. Quote Link to post Share on other sites
wooke Posted August 3, 2008 Author Report Share Posted August 3, 2008 (edited) Boże, odgłosy jak w Pinballu.. Rozkręć, może coś ułamane jest w środku. Właśnie kiepski mikrofon w fonie zniekształca dzwięk xD W środku wydaje mi się ze wszystko jest całe. Co do dyszy, jej wymiana powinna załatwić sprawę ? Edited August 3, 2008 by wooke Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Lepiej sprawdź, bo może to coś z popychaczem. Quote Link to post Share on other sites
wooke Posted August 3, 2008 Author Report Share Posted August 3, 2008 Lepiej sprawdź, bo może to coś z popychaczem. popychacz cały Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Lub sprężynką popychacza , wygląda jak by jej nie było . Quote Link to post Share on other sites
habib Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Sprawdź też, czy dysza nie wypadła z "siodła" na popychaczu. Miałem R8 Well'a i to była pierwsza awaria (z w wielu) jaka się w tym chinolu wydarzyła. Dysza wypadła z popychacza i latała sobie na głowicy cylindra, kompletnie niezależnie od całego mechanizmu. Quote Link to post Share on other sites
wooke Posted August 3, 2008 Author Report Share Posted August 3, 2008 Habib jest tak jak napisałeś ale gdy złoże GB to popychacz z dysza ciężko chodzi i silnik chyba nie ma siły aby poruszyć. Naładuję baterie na full i wtedy zobaczę, dzięki za odpowiedzi. 8-) Quote Link to post Share on other sites
habib Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Popychacz chyba powinien dawać tylko opór na sprężynie, więc przypuszczam że mógł się wygiąć i/lub nie wpasować w wyżłobienia obudowy gearboxa. Upewnij się że dobrze wszystko poskładałeś w gearboxie, bo uruchomienie go "na siłę" spowoduje, że połamią się w środku plastiki. :-F Quote Link to post Share on other sites
wooke Posted August 4, 2008 Author Report Share Posted August 4, 2008 Dzięki za pomoc dzięki wam mam replikę za free xD. Szczególnie dziękuje habibowi ;> :uśmiech: Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts