TBM Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Powyższa fotka prezentuje różnice kolorystyczne różnych producentów. Porównywany kolor to Olive Drab (OD). Plecach WWCh Pasoszelki + ładownice ak- miwo military Canteen by Helikon Kabura udowa by Guarder. Jak widzimy WWCh i Guarder są bardziej zielone, natomiast Miwo + Helikon przechodzą bardziej w szarości. Fotka robiona koło 15.00 na zielonej mokrej trawce (po deszczu) bez lampy błyskowej w świetle dnia. :hyhy: Może to komuś pomoże przy wybieraniu sprzętu :P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Istotne jest czy to Cordura czy Poliester - Poliester MIWO jest zielony ;) Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 4, 2008 Author Report Share Posted August 4, 2008 Wiedziałem że o czymś zapomniałem :P Szelki - poliester Kabura - cordura Plecak - nylon 600D Helikon - niby cordura ale jakaś taka cienka dość. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Plecak - nylon 600D Och, ubawilem sie jak fredka...WWCH to tzw Kodura czyli poliester. Kolo nylonu to moze kiedys lezalo w jakims magazynie, ale obawiam sie, ze mam watpliwosci. Co wiecej z tego co wiem, H nie robi oporzadzenia z Cordury, a czegos innego (zblizone to do Endury czy jakos tak to sie nazywa). Jedyne elementy Cordurowe stosowane przez H, to w polarach Windsoper (na lokcjach) i odpowiedniku Gore w Marpacie na lokciach, kolanach i chyba tylku. Innych rzeczy z Cordura u nich nie kojarze (co nie znaczy ze nie ma) Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 4, 2008 Author Report Share Posted August 4, 2008 Nie jestem krawcem więc nie rozpoznaje czym się różni endura od cordury :P Jest to info które dostałem w mejlu od gunsmoke'a jakiś czas temu. Całkiem możliwe że jest tak jak mówisz. Co do plecaka to informacja o nylonie jest na stronie krakmana skąd ściągałem. IMHO jeśli ktoś coś sprzedaje to raczej wie co to jest ;D Quote Link to post Share on other sites
mag Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Podepnę się pod temat - czy ktoś może zrobić fotkę porównawczą Cordury używanej przez Miwo w kolorze Oliv Drab i Zielonym? Jak te kolorki mają się do Cordury Guarder'a czy Pantac'a? Pozdrawiam, Marek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts