koozaaaa Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Witam ! Mam problem z moją niedawno zakupioną gietką, ma tendencje do "zamierania" a po postukaniu w okolice przełącznika trybu ognia zaczyna strzelać. Co jest tego powodem ? Rozkręciłem replikę, nadmiar smaru z blaszek usunięty... kable w miejscach gdzie mogły się przetrzeć zaizolowane ; / proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Bateria..?! Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
koozaaaa Posted August 7, 2008 Author Report Share Posted August 7, 2008 Na bank nie bateria... testowałem na kilku i pomaga jedynie puknięcie w wyżej wspomniane miejsce guna Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Na płytce selektora jest blaszka. Jak dasz na safe to odsłoni dwie inne blaszki. One mają się stykać z tą na płytce jak dasz na singla lub auto. Może się tak nie dzieje. Wtedy podważ je lekko by mocniej wystawały na zewnątrz. To powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Amfanatik Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Mam to samo jeno wreplice g3sg1 tak samo od JG. Sprawdziłem baterię - działa, bezpiecznik - działa, silnik - działa. Już drugi raz zdarza mi się coś takiego. Raz po rozkręceniu replika dostała olśnienia i nagle jęła strzelać a teraz po sprawdzeniu wszystkiego co mogłem (bez gb, czyli w sumie małej części) nie mam zielonego pojęcia w czym tkwi problem. Czy to może być problem okablowania w samym środku repliki? mam Gb w wersji 2. Quote Link to post Share on other sites
sliwek89 Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Ale GB w G36c jest V.3 Quote Link to post Share on other sites
Amfanatik Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 z tym że problem jest niemal zawsze bardzo podobny. Dałem do serwisu i okazało się że ukruszyła się mała część przy gb a że nie warto wymieniać całego szkieletu dla tak malutkiej rzeczy naprawili mi to własnym patentem i śrubką. Sprawdzone, działa , hula. Ile będzie hulać dam znać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts