Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Malowanie repliki : Krylon,Nfm i inne ustrojstwa.

Recommended Posts

Witam, po szperałem trochę a tematu takiego nie znalazłem mianowicie planuje swoją emkę pomalować w coyote lub coyote brown, jednak większość malowań mi sie nie podoba mimo że być może maskują dobrze ale zależy mi tylko i wyłącznie na jednym kolorze poza tym te malowania charakteryzują się nie pełnym matem.

I tu dochodzimy do mojego pytania jaka farba pozwoli ma na malowanie w jak największym mat-cie i jak najbardziej szorstką strukturą ( może coś jak ściany pomalowane farbą akrylową ).

Przepraszam jeśli temat już gdzieś był, jeśli to proszę o link niego i kasację obecnego wątku.

Mniej więcej o taki efekt chodzi :

b65ed480d9e14e80m.jpg

784cda3c3c3b4031m.jpg

Mniej więcej o taki efekt chodzi :

Edited by biohazard4

Tematy przeczytałem poza tym są stare i zdjęcia poszły się paść a dla niektórych mat może oznaczać spalony lakier w samochodzie a dla innych po prostu mniejszy połysk więc po samym opisie trudno więcej wywnioskować, niemniej dzięki za linki bo przydadzą się info. co do mieszania itp.

• 2 weeks later...

Farba poliuretanowa z granulatem strukturalnym. Wadą jest spory koszt (30-40zł/litr farby) i konieczność użycia utwardzacza (70zł/litr) + granulat (nie wiem ile). Zaletą jest niesamowita struktura, bardzo dobry mat i niezniszczalność w porównaniu do krylonu.

Będe czymś takim malował więc powiem jak to wygląda.

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Wczoraj na zamek w Glocku wylała mi się pactra i starłem ją razem w fabryczną farbą.

Z tym wiąże się moje pytanie, mam grawerki na zamku czy jeśli dam trzy warstwy podkładu (na fabryczny zmatowiony lakier) i trzy warstwy czarnego mat-u grawerki nie znikną w otchłani zbyt grubej warstwy ?

Czy to wystarczy, nie chodzi mi o to aby farba zrzucona z 10 pietra była nie naruszona bo lubię kiedy kanty się fajnie przecierają ale nie chciałbym po każdym dotknięciu posiadać odprysków.