biohazard4 Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 (edited) Witam, po szperałem trochę a tematu takiego nie znalazłem mianowicie planuje swoją emkę pomalować w coyote lub coyote brown, jednak większość malowań mi sie nie podoba mimo że być może maskują dobrze ale zależy mi tylko i wyłącznie na jednym kolorze poza tym te malowania charakteryzują się nie pełnym matem. I tu dochodzimy do mojego pytania jaka farba pozwoli ma na malowanie w jak największym mat-cie i jak najbardziej szorstką strukturą ( może coś jak ściany pomalowane farbą akrylową ). Przepraszam jeśli temat już gdzieś był, jeśli to proszę o link niego i kasację obecnego wątku. Mniej więcej o taki efekt chodzi : Mniej więcej o taki efekt chodzi : Edited August 9, 2008 by biohazard4 Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=51115&hl= http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=47213&hl= http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=1177&st=0 Wystarczyło wpisać "malowanie" w szukajke, ehhh.. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted August 9, 2008 Author Report Share Posted August 9, 2008 Tematy przeczytałem poza tym są stare i zdjęcia poszły się paść a dla niektórych mat może oznaczać spalony lakier w samochodzie a dla innych po prostu mniejszy połysk więc po samym opisie trudno więcej wywnioskować, niemniej dzięki za linki bo przydadzą się info. co do mieszania itp. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Dobre zmatowienie powierzchni to podstawa. Żadna farba nie będzie matowa jeżeli się tego nie zrobi. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Też miałem ten problem, ale wygrzebałem gdzieś na forum farbę montana gold w spray'u. Co prawda nie wyszło mi tak wspaniale jak areografem ale po 3krotnym pomalowaniu uzyskałem efekt matowości i wygląda to naprawdę nieźle, jak za taką cenę ;] Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Farba poliuretanowa z granulatem strukturalnym. Wadą jest spory koszt (30-40zł/litr farby) i konieczność użycia utwardzacza (70zł/litr) + granulat (nie wiem ile). Zaletą jest niesamowita struktura, bardzo dobry mat i niezniszczalność w porównaniu do krylonu. Będe czymś takim malował więc powiem jak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Ja malowałem swoją giwerke sprayami Montana Gold. Nałozyłem 15 warstw podkładu. Giwerka ma już ponad miesiąc na sobie kamo i jak na razie żadnych odprysków, głebokich rys itp. Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Farba dotarła. Niedługo będę malował ale do tego muszę chociaż body złożyć. Zdjęcia dam na forum. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted December 25, 2008 Author Report Share Posted December 25, 2008 Wczoraj na zamek w Glocku wylała mi się pactra i starłem ją razem w fabryczną farbą. Z tym wiąże się moje pytanie, mam grawerki na zamku czy jeśli dam trzy warstwy podkładu (na fabryczny zmatowiony lakier) i trzy warstwy czarnego mat-u grawerki nie znikną w otchłani zbyt grubej warstwy ? Czy to wystarczy, nie chodzi mi o to aby farba zrzucona z 10 pietra była nie naruszona bo lubię kiedy kanty się fajnie przecierają ale nie chciałbym po każdym dotknięciu posiadać odprysków. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts