Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HFC L85 słaba sprężyna

Recommended Posts

Jak w tytule i opsie-kupiłem używanego HFC L85 z zamiarem powenegom podrasowania,jak to mam w zwyczaju,i zastanawiam się czy sprężyny takie jak dostępne na krakmenie : http://www.taiwangun.com/?str=category&catId=79

bedą pasowały,i jeśli tak,to którą najmocniejszą mogę wziąć,żeby nie rozwaliła mi wnętrza mojego L85. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Do zielonych...

To są sprężyny do AEGów i replik bolt-action. Na 99,9% nie będą pasowały. Poza tym sprężynowych replik raczej się nie tuninguje (nie mówię tu o karabinach snajperskich, bolt-action). Trudno o wzmocnione części i sprężyny do tego przeznaczone. Wątpię, czy w ogóle istnieją. Chyba że dorobisz sam albo u tokarza :) .

Daruj sobie tuning. Jeśli zaczynasz, jest Ci on niepotrzebny. A jak Cię już bardzo boli, to kup coś, co się da tuningować i zrób to. Z L85 HFC to zostaje chyba tylko tokarz :).

Nie zaczynam,a zajmuję się swoimi i znajomych replikami i ich remontami często gruntownymi od 4 lat,ale widzę że nie chce Ci się nawet popatrzeć na zbrojownię użytkownika,cóż.. dziękuję za błyskotliwą podpowiedź,żebym sam zrobił sprężynę,albo szedł z problemem do tokarza.

Następna rzecz- jak sam nigdy nie tuningowałeś sprężynowej repliki-bo zakładam z Twojej wypowiedzi to nie wylatuj z tekstem,że ich się nie tuninguje,tylko niestety części są mniej dostępne,dlatego miałem nadzieję że ktoś może akurat robił to co ja mam zamiar zrobić.Jeśli ktoś ma rozwalonego L85 od HFC i chce się pozbyć wraku,to niech pisze,na pewno się dogadamy.

OK, masz rację, Imperator. Nie spojrzałem na zbrojownię, a w dodatku przyznam się, że źle odcztałem datę przyłączenia do forum - jako 07.06.08. Mea Culpa.

Tym bardziej dziwne było to pytanie postawione przez doświadczonego maniaka. Znajdź mi wzmocnione części do tego L85. Albo do innych tego typu sprężyniaków, będących replikami broni pół~ lub automatycznej.

Także sorry za "zielony" wydźwięk mojej odpowiedzi, ale nie wiem, co było w niej nie tak pod względem "technicznym".

Pzdr :)

Ja kilka swoich replik tuningowałem nie za pomocą części przeznaczonych do akurat tuningowanego modelu,ale za pomocą części od innych replik,często zezłomowanych lub tańszych,zdaję sobie sprawę,że może nie być dostępna taka sprężyna,choć na tajgunie dowiedziałem się,że coś takiego było,kiedyś ale obecnie brak,niestety.