Gogin Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Komora CA choć droższa, jest grzyb, a nie lepsza (nie licząc faktu, że jest bliżej dżirboksa ciut i dedykowane dysze zaczynają pasować). Odpowiadając jednak na pytanie - nie, komora JG jest "szczelniejsza", czyli ma średnicę wew. mniejszą niźli CA. Tak więc nie ma co przepłacać, chyba, że myślisz o późniejszym tuningu to bierz CA, tylko zrób teflonfix na niej... Quote Link to post Share on other sites
siralos Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Komora CA choć droższa, jest grzyb, a nie lepsza (nie licząc faktu, że jest bliżej dżirboksa ciut i dedykowane dysze zaczynają pasować). Odpowiadając jednak na pytanie - nie, komora JG jest "szczelniejsza", czyli ma średnicę wew. mniejszą niźli CA. Tak więc nie ma co przepłacać, chyba, że myślisz o późniejszym tuningu to bierz CA, tylko zrób teflonfix na niej... Hmm, no to teraz jestem w kropce, bo planuje jakiś konkretniejszy tuning, njapewniej jescze w tym roku, więc jak piszesz wypadałoby kupić komore CA, ale z drugiej strony żyć ze świadomością, ze zapłaciło się więcej, zo coś co jest mniej szczelne niż stock.... to ja już sam nie wiem. :poddanie: duzo gorsza ta komora CA?? i jak juz pisałem - czy trzeba by cos tam przy niej przerabiac, zeby dzialala dobrze?? pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 Nic nie trza, ale pisałem - robisz teflonfix i jest git ta komora (BU/dysza dedykowana do G36 podejdzie już chyba). W stock'owej przykładowo nie mam teflonfix'a żadnego, precka KM Head'a i guma systemy - różnica strzałów 5 fps (428-433fps). Tak czy inaczej jak nie chcesz się z tym grzebać to załatw sobie stock'ową komorę JG (może krakmani mają), dysza stock - doszczelniałem ją ostatnio O-ring'iem i dało to 7-10 fps, także nie ma co jej zmieniać za bardzo. Chyba, że idzie o zestaw powiększonej średnicy - BU. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 przy BU np. guardera bierz komorę CA. ja tak mam, koledze ostatnio przerabiałem replikę taki sam set włozyłem do jego repliki. wszystko pieknie działa róznica fps 2 max. Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 (edited) Informacyjnie dla tych którym się sypnęły uszka komory/ prowadnice bloku gazowego trzymające komorę. Mnie to pękło, wsadziłem tak jak powinno być i owinąłem kilkunastoma warstwami taśmy teflonowej. Trzyma się elegancko, fpsy nie spadły. Rozwiązanie może uratować tyłek np. na strzelance czy zlocie :) Zamiast teflonu można użyć izolki. Edited June 11, 2010 by Demo666 Quote Link to post Share on other sites
sadam Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 mam gietke JG i Borek CA. Komora stock i to połączenie jest niestety w cholerę nieszczelne. Z tego co wyczytałem opcje są 2: kupić dyszę do AUG'a, albo komorę CA a miał ktoś z Was styczność z komorą Big Dragona? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6299 pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rogalsky_ Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Mam BU Guarderowskie, m140 i komorę BigDragona, niedługo przechronuję replikę i dam znać jak poszło. :3 Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Nic nie trza, ale pisałem - robisz teflonfix i jest git ta komora (BU/dysza dedykowana do G36 podejdzie już chyba). W stock'owej przykładowo nie mam teflonfix'a żadnego, precka KM Head'a i guma systemy - różnica strzałów 5 fps (428-433fps). Tak czy inaczej jak nie chcesz się z tym grzebać to załatw sobie stock'ową komorę JG (może krakmani mają), dysza stock - doszczelniałem ją ostatnio O-ring'iem i dało to 7-10 fps, także nie ma co jej zmieniać za bardzo. Chyba, że idzie o zestaw powiększonej średnicy - BU. Odkopuję. Mam rozumieć, że na stockowej replice z precką KM Head'a masz 430 fps? A jak wsadziłeś do dyszy stock oring jak tam rowka na niego nie ma? Wycinałeś? Czym? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts