krv Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 (edited) Potrzebuję takiej części tylko nie mam pojęcia gdzie jej szukać: (Na powiększeniu będzie widać o co mi dokładnie chodzi) Może ma ktoś pomysł jak to zrobić. JAk coś jest to replika JG. Pomożecie? :poddanie: Edited August 24, 2008 by krv Quote Link to post Share on other sites
Airking Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Tej części raczej nie kupisz, chyba że cały zestaw. Taniej będzie według mojego pomysłu. Pozbądź się atrapy zamka, a sprężynkę, która jest odpowiedzialna za to, że okno wyrzutnika łusek będzie otwarte załóż tak aby dociskała tą klapkę. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Kurde masz pecha naprawdę, bo miałem remont i zgubiłem tą część luzem. To było nawet JG ;) jeśli ją jakoś znajdę to dam znać. A spróbuj zrobić to na magnes :) Quote Link to post Share on other sites
krv Posted August 24, 2008 Author Report Share Posted August 24, 2008 Kurde masz pecha naprawdę, bo miałem remont i zgubiłem tą część luzem. To było nawet JG ;) jeśli ją jakoś znajdę to dam znać. A spróbuj zrobić to na magnes :) Łej człowieku jakbyś znalazł tą cześć był bym ci maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxymalnie wdzięczny. A co do magnesu to podsyłali mi kumple taki pomysły ale ja chciałem się bawić tak że po zaciągnięciu klapka odskakiwała :P Hehe Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 W ostrym M15 po pierwszym strzale klapka wyrzutnika jest dalej otwarta.... polecam iść na realizm i olac temat tej klapki ;) Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Realistycznie to dopiero będzie jak mu się syf do komory dostanie, zrobi się zacinka i zje zębatkę tłokową.. bez takich porad. Magnesik albo inny patent, lepiej żeby było cały czas zamknięte niż żeby do środka dostawał się syf. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Miałeś tak? Zjechałeś tak zębatkę? Bo ja latam z otwartym już ROK(emka CA, zakryte tą atrapą) i nic się nie dzieje komora czysta itp. Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Miałeś tak? Zjechałeś tak zębatkę? Bo ja latam z otwartym już ROK(emka CA, zakryte tą atrapą) i nic się nie dzieje komora czysta itp. Mam nadzieję że to rozwiewa Twoje wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Tylko czy to Twoje uszkodzenie było spowodowane jakimś zabrudzeniem pochodzącym z klapki ? Zazwyczaj masz jeszcze blaszkę, która zabezpiecza przed dostaniem się tamtędy kurzu, a poza tym równie dobrze syf może się dostać przez gniazdo magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 (edited) Hmmm ciekawe. :P Ale też mam wątpliwości czy to na pewno od syfu który się tam dostałe przez klapke? W CA jak już mówiłem zawsze nosze otwarte tylko właśnie zakrywam tą blaszką i GB czysty w środku. :???: Edited August 25, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Realistycznie to dopiero będzie jak mu się syf do komory dostanie, zrobi się zacinka i zje zębatkę tłokową.. bez takich porad. Zastanowił bym sie nad przyczyną utraty tych paru zębów bo jakoś szczerze nie widze drogi którędy ten brud miał by się dostac do GB.... zastanów sie też jakich gabarytów i wytrzymałości musiałby ten syf być żeby na stałe zablokowac zębatki powodując ich uszkodzenie. Gniazdo magazynka i sama lufa to jedyne takie miejsca gdzie mogło by się coś dostac.....w swoim GB znajdywałem już większe pipry niz jakiś tam kurz, a na piasku i kawałkach plastiku się nie kończy..... . Bez takich bredni więc proszę. A teraz jak na grzecznych forumowiczów przystalo wróćmy do tematu tej nieszczęsnej klapki. Jak bardzo uszkodzony jest ten element zatrzasku.... na zdjęciu widzę am bolec (pewnie na sprężynce) który powstrzymuje klapke przed otwarciem.... . Zastanawiam sie czy jest sens się nawet bawić w dorabianie czegos takiego... Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 (edited) Uderz kolego jutro do mnie na PW. Mam taką klapke, jak zmieniałem body PJ na Boyi została mi taka , musze tylko poszukać. Edited August 25, 2008 by Belfer Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Uszkodzenia wynikłe przez zasyfienie się komory hop-up co spowodowało zacinkę co z kolei uniemożliwiło ruch dyszy co z kolei zabiło zębatkę tłokową. I drugą.. I trzecią.. Akurat przed zacinką czołgałem się ze swoim gnatem w piachu z otwartą klapką. Jeżeli ktoś ma farta, przeciągnie karabin po dnie bajorka i dalej będzie strzelał. Komu innemu dostanie się pyłek do lufy i zje zębatkę. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Kalashnikov... Wcale nie miałeś czystego GB. Miałeś tam syf jakich mało i brak jednego zęba na zębatce tłokowej więc nie kozacz tak :-P . Quote Link to post Share on other sites
butch821 Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Jeżeli ktoś posiada ową klapkę zamka (M4A1 JG) lub kompatybilną i jest mu zbędna to proszę o kontakt. Quote Link to post Share on other sites
butch821 Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 W zależności jak komu zależy na naprawieniu klapki jest kilka opcji: 1. Oddać na gwarancji :wink: (w moim przypadku padła 5min po wyjęciu repliki z pudełka - wymiana za darmo w SPORTGUN.PL) 2. Spróbować w sklepie powyżej. 3. eBAY: http://cgi.ebay.com/Airsoft-Echo-1-M4-Dust...1QQcmdZViewItem 4. Wierzyć, że ktoś życzliwy z forum odsprzeda swoją :poddanie: 5. Jeżeli to tylko 1mm końcówki plastikowego zatrzasku można odwrócić sprężynkę (mało estetyczne) 6. Ściągnąć z WGC: A: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...ch_dust%20cover B: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...ch_dust%20cover Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Hmmm, bałdzo odkrywcze Quote Link to post Share on other sites
butch821 Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 No musiałeś podsumować bo inaczej byłbyś chory...Skoro jesteś zainteresowany tematem mogłeś dorzucić coś odkrywczego. Swoją drogą co jeszcze można zrobić? To podstawowy plan działania dla "zielonych". Na pewno komuś się przyda przy pierwszym kontakcie z chińszczyzną. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Albo nie czekać na paczkę z WGC i kupić na ASG SHOP'ie? http://asgshop.pl/produkt.php?id=1195 Quote Link to post Share on other sites
_rafal_86_ Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 kurde tez mi to pękło :roll: metalowe wydaje sie solidniejsze, ale 20 zeta za taka malą czesc hehe :strach: Quote Link to post Share on other sites
Airking Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Dlatego odwróciłem sprężynkę. Rozwiązanie, które nic nie kosztuje, a jest dobre. Nie zauważyłem by 3 mm druciku aż tak bardzo szpeciły broń. Quote Link to post Share on other sites
_rafal_86_ Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 dobrze pomyślane :ok: Quote Link to post Share on other sites
butch821 Posted August 31, 2008 Report Share Posted August 31, 2008 ...i po problemie. Zatrzask za 3-4 tygodnie do kupienia w Sportgun.pl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts