kicus Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Witam. Posiadam m4 carbine 3 generacji JG. Kupiłem do niego baterie intelecta 8,4V 1400 mAh. Na początku całkiem dobrze sobie radziła, ale od pewnego czasu coś jest z nią nie tak. Po podłączeniu naładowanej batki nie chce strzelać, czuć jakby niedobór mocy. Dopiero po dłuższym przyciskaniu spustu gdy batka sie rozgrzeje zaczyna strzelać. Wina batki czy karabinu? Ps. Bateria zawsze była po strzelance rozładowywana. Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Chyba problem z baterią, ponieważ intelect od jakiegoś czasu robi słabe batki. Quote Link to post Share on other sites
butch821 Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Każde ogniwo powinno być przechowywane w stanie NAŁADOWANYM! Nie ważne czy to bateria do AEG czy do NOKIi Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 (edited) Ke? Nie zrozumiałem...A co to ma wspólnego? Po drugie,typowa rada.Sprawdź batkę kolegi,sprawdź batkę na karabinie kolegi. Wtedy się dowiesz. Edited August 24, 2008 by Borol Quote Link to post Share on other sites
kicus Posted August 25, 2008 Author Report Share Posted August 25, 2008 Mhm no to chyba coś mi batka niedomaga. Co sądzicie o bateriach na ogniwach KAN? Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=43125&st=0 Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 (edited) Pomijając opinie z linku, z tematu wyżej, że ostatnio te baterie Intellecta "się pogorszyły". Barol, Kicus To ma wspólnego, że bateria się sama rozładowuje. Tak już rozładowana, po czasie tak się rozładuje (napięcie na ogniwo zejdzie grubo poniżej 1 V), że nie będzie przyjmować prądu i bateria kaput. Druga rzecz, że można też baterię przeładowywać co też ją uszkodzi (np. spali się jedno ogniwo i mamy 7,2 v, a potem sukcesywnie reszta i kaput. Poczytaj sobie też o bateriach http://wmasg.pl/forum/index.php?showforum=24 Edited September 4, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Jak jedno ogniwo się spali to z reguly daje taki opór, ze praktyczne tracimy przepływ prądu. Więc inne ogniwa raczej przetrwają. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Witam. Chciałbym się dołączyć z podobnym problemem(nawet takim samym tylko na innej batce). Więc tak, niedawno kupiłem od kolegi prawie nowiutkiego glocka CYMY, bateria był ładowana max 4 razy orginalną ładowarką, nie wiem dokładnie jaki czas, ale ponoć wg. instrukcji. Niestety byłem nie zadowolony, z powodu, gdyż ta bateria trzymała może z 3 godzinki i później była już rozładowana. ;/ Ponieważ mam mikroprocesorówkę http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1429 wpadłem na pomysł zrobienia przejściówki i ładować mikr... Teraz jestem zły ponieważ bateria na początku strzelała ładnie, a po jakimś czasie. strzela dopiero wtedy, kiedy bateria zacznie się mocno grzać. Mam też inne podejrzenie, ponieważ w pistolecie leciutko naciąłem izolacje kabla, lecz szybko to zakleiłem izolką (druciki w środku nie były uszkodzone) Dane: :P Orginalna ładowarka 7,2v 220mAh Mikroprocesorówka : 6cells 500mAh Biegunów nie pomyliłem ponieważ ta ładowarka rozpoznaje bieguny i jak są pomylone to się wyłącza. Jeśli ktoś ma pomysł co może być powodem tej ,,awarii" proszę o odp. Jeśli ktoś chce wiedzieć coś jeszcze, postaram się odpowiedzieć :D Z góry DZIĘKI Pozdrawiam;) Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 (edited) Liczy się bardziej ile kulek wystrzelałeś, a nie ile godzin bo niektórzy wywalają 4 tysiące kulek w 10 minut ;). Te stokowe batki z cymki wystarczają na paręset kulek (co i tak jest OK na taki pistolecik), na ile setek dokładnie - w tematach o glocku szukaj. Tą baterię bardzo łatwo przeładować, więc mogła stracić sporo pojemności, ale raczej spaliło Ci się jedno ogniwo, przez co nie daje rady i się grzeje. Baterie powinno się najlepiej ładować 1/10 jej pojemności, że tak to ujmę. Nie mam pod ręką instrukcji (ładowarka Shark10), żeby napisać słowo w słowo, ale dobrze pamiętam, że 1/10. bateria 2000mah ładujemy 1/10 wartości czyli najlepiej 200, baterię 600mah ładowarką 60mah. wrzucając 500mAh na taką bateryjkę (zwłaszcza, że to chińska) wg mnie ją po prostu zajechałeś (jakieś ogniwo nie wytrzymało). Poczytaj sobie tematy o bateriach itp - http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=14071 Edited July 6, 2009 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Wielkie dzięki a o glock-ach z problemami z bateryjką nie umiałem znaleźć jakby ci coś wpadło to podrzuć, jeszcze raz dzięki;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts