cuboney Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Witam, mam problem w moim MP5, jak wiecie w selektorze ognia jest mała śrubka która przytwierdza zewnętrzną część (Przełącznik ognia, to coś w kształcie ",") do części przechodzącej przez bebechy gearboxa. I problem w tym, że śrubka za nic nie chce się wkręcić w przeznaczone jej miejsce, a bez tego selektor co chwile odpada. Czy jest jakiś patent aby tak się nie działo ? (W razie gdyby mój opis usterki był za bardzo zagmatwany mogę spróbować wytłumaczyć to ponownie ;] ) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Zerwany jest gwint, czy worobiony łebek śrubki? Przy pierwszej opcji umocuj selektor i śrubę na klej lub wymień na nowy. W drugiej wymień śrubkę. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Jeszcze trzecia opcja: całość nie dociśnięta do końca. Kiedyś jeden selektor nie chciał dać mi się docisnąć i się też dziwiłem. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts