Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mam problem po raz pierwszy kupiłem replikę ze stajni G&P i mam problem w poprzednich replikach wystarczyło czymś wypchnąć ten pin. A W G&P mam zrobioną nawet dziurkę w tym pinie.

Możecie mi pomoc jak go wypchnąć bo już nie mam pomysłów.

P.S Dodam że chcę dostać się do komory HU

Po lewej stronie body masz piny. Wyklepujesz je lekko (ja użyłem do tego takich drewnianych kołków do bezklejowego składania mebli) młotkiem. W eMkach A4 jest jeden pin na samym przodzie i trzeba go wyjąc i wysunąć w stronę lufy, ale z tego co na zdjęciach A3 widzę jest jeszcze jeden pin z tyłu. Tak więc najpierw spróbuj wyjąć ten pin najbardziej z tyłu jednakże jeśli nie będzie on chciał się ruszyć weź się za ten najbardziej na przodzie i spróbuj wysunąć body (delikatnie ;d ).

To nie są imitacje - to są piny, które "wybijasz" z lewej strony body w stronę prawą.

W G&P trzeba je wybić ( np. tak jak opisał Denton lub wybijakiem ).

W ICSie i Systemie wystarczy wypchnąć palcem ale te mają blokade przed zgubieniem.

Pozdrawiam,

Lambert

gpid8.jpg

Na czerwono zaznaczyłem pin który trzeba wybić i w A3 i A4 (zaznaczam jakby ktoś miał podobny problem w A4)

Na błękitno zaznaczyłem pin którego nie jestem pewien czy trzeba wybijać (mam wersje A4 w której go się nie wybija) jednakże z tego co widziałem na zdjęciach w A3 wygląda na to że trzeba go wybić (jednak jeśli po paru lekkich stuknięciach nie będzie chciał się ruszyć wybij pierwszy[czerwony] i spróbować wysunąć body [tak się robi w A4] )

• 1 month later...

Mam problem ze swoją A4RIS. Emka przyszła nowa a ja już zrezygnowałem nawet z udeżania przez śrubokręt w ten czerwony pin i napierdzielam z dość dużą siłą w ten pin samym młotkiem i ni *uja nie pójdzie. Pin już dawno stracił farbę a ja muszę dostać się do komory HU. Czy na prawdę trzeba tak dużej siły (boję się już o karabin) żeby go wybić?

Mój pin zaczyna się robić płaski i niedługo nie ma bata żeby przeszedł przez otwór... Zastanawiam się czy go jakoś nie uciąć nawiercić, nagwintować otwór mocno, wkręcić mocną śrubę i wybić to jakoś nie wiem nie mam pojęcia a muszę się do komory HU dostać...

W końcu udało mi się, ale pin jest do wymiany. Chyba był czymś przyklejony, wskazują na to wszystkie znaki na niebie i na ziemi-cały usyfiony, bez problemu do oderwania dość gruba warstwa. Nie miałem serca bić mocno młotkiem więc dałem ojcu który wartości broni nie zna, pomęczył się z 10 minut i mu się udało.