Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JLS F2000 dławi się na nowej baterii

Recommended Posts

Moja Ryba bardzo dziwnie zachowuje się po podpięciu nowej baterii - tłok cofa się o jakieś 90%, po czym zawiesza się i nie chce ruszyć dalej. Prawdopodobnie winny jest silnik, który do poprawnego działania wymaga bezpiecznika 25A, bo każdy słabszy idzie z dymem. Na stockowej batce NiMH działa bez zarzutu, ale na tym litowym wynalazku, w przeciwieństwie do również stockowej MP5 Cymy, nie strzela. Jakiś pomysł, co zrobić z tym fantem? Silnik do kosza, władować na jego miejsce coś bardziej cywilizowanego?

Silnika pozbywam się dlatego, że ma chory pobór mocy i stockową 9,6 zarzyna w pół strzelanki. Co do baterii, gość z Danii testował ją na swoich replikach i nawet na głupim stockowym MP5K Galaxy rezultaty były mocno niezadowalające. Ergo - jeśli potrzebujesz czegoś do ekspresowego napędzenia stockowej TM'ki, to się nada, ale już mocniejszych chińczyków czy giwer po tuningu litowo-fosforanowa nie pociągnie.

PROBLEM SOLVED.

• 1 month later...

Ciekawostek nt. Ryby ciąg dalszy - wg kolegi, stockowa sprężyna to coś w okolicach M120, co by wyjaśniało, dlaczego wszystko się dławi, grzeje, a bateria z zestawu zdycha po połowie strzelanki. Kiedy się doda do tego koszmarne jak na M120 wyniki, czyli 330-350 fps na chrono, to nie zostaje nic innego, jak otworzyć gearbox i 3/4 części wymienić - sprężynę (razem z tłokiem, głowice też można), silnik i hopsiup. Zresztą skoro i tak chcę swoją zrobić na "cichego zabójcę" do CQB, to remont wymagany.

miałem podobnie .

rozebrałem zmieniłem łożyska na ślizgowe nasmarowałem konkretnie i zlożyłem do kupy .

Możesz też mieć problem z silnikiem jak przytrzymiesz na seri troche dłużej zaczyna ci przyśpieszać strzelać ? ( taki BURST dostaje ? )

jak tak to masz silnik palnięty .

Ale preferowane wymienić łożyska przesmarować i zobaczyć czy zębatki dobrze chodzą zesobą ( popatrzeć gdzie nie ma smaru i są ślady nadmiernego tarcia . i troche przyszlifować )

złożyć i jest :]