Szaszłyk Posted February 15, 2004 Report Share Posted February 15, 2004 Witam, co sądzicie o tych wzorach maskujących? czy ktoś z Was używam mundurów ww. camo? Czekam na opinie i pozdrawiam Bartek Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted February 15, 2004 Report Share Posted February 15, 2004 uzywam obu wzorow - bardzo dobre - choc na okreslona pore roku Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 15, 2004 Report Share Posted February 15, 2004 bardzo fajne, ale nasze warunki klimatyczne (lasy) lepsze wlasciwosci maskujace ma CADPAT - lepije dobrane kolory... mowie z pamieci ale MARPAT chyba bylby lepszy tylko na jesien Quote Link to post Share on other sites
Rainer Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 zdarzylo mi sie w tym roku widziec na oczy full komplet cadpat i marpat Cadpat na wiosne , latem trzeba wymieszac tzn zalezy od typu lasu w jakim sie walczy no a na jesien to juz w 100% marpat. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 CAD PAT - zlielony i ciemny las - raczej wiosna i niesloneczne letnie dni - imo zbyt jaskrawy co z bliskej odleglosci ulatwia rozpoznanie - fajny kroj, obciachowe guziki i dosc cienki material MARPAT - zima, wiozna,jesien zima ;) z duzej odleglosci - gdyz z takiej MARPAT widac jakos jednolita zgnilozielona plame - czyli bez roznicy ;) Zalety maskowania widac przy bliskich i srednich dystansach - IMO dobrze zlewa sie poza terenem jasno zielonym (letni mocno sloneczn dzień) - w oryginale super kroj - w kopii made in pakistan - marny, acz przewiewny material. RUSKI PIXEL KLMK (czy KMLK)- idealny do letniego, slonecznego lasu - pieknie sie maskuje Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 a Mi MARPAT ładnie spasował w Camp Lejune na obiekcie MOUT. Powiem anwiet wiecej, jakby ubrali tego T-patterna czy Urbana w MARPATcie a nie zwykłęgo woodlanda(MARPAT) to by wyglądali conajmniej dziwnie. Quote Link to post Share on other sites
Lotos Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 MARPAT i CADPAT ogólnie git - ale co do kroju to MARPAT znacznie ciekawszy i zaryzykuje - bardziej funkcjonalny. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 hooah, no ba, powrót do skośnych keiszeni był czaderski. Kieszenie na velcro zapinane też pomysł świetnie skopiowany z Raid BDU, a o keiszeniach na rękawach nie wspomne. Podoba mi się też patent z guzikami po wewn. stronie na rekawach, i kieszenie na ochraniacze :) Ogólnie jednak, krój nie jest zadną nowoscią... wzieli skopiowali dobre patenty z pzreróbek sił spejcalnych. Ciekawą rzeczą jest materiał. wparwdzie nie rip stop, ale dosyć pzrewiewny i wytzrymały. pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 malutkie porownanie wzorów :) Mój marpacik na dole - klęczę. Marpat w zimie jak ktoś wspomniał : Mundur jest wygodny do chodzenia. Spodni uzywam na codzień - polecam. Co do maskowania to sami widzicie - jak dla mnie w lecie lepszym wyborem jest DPM. MARPAT ma za jasne odcienie. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 jak dla mnie w lecie lepszym wyborem jest DPM. MARPAT ma za jasne odcienie. hmmm ze co? 8O IMO w lecie im jasniesze odcienie tym lepiej (nie mowie o desercie oczywiscie) a tak jak juz wspomnialem zobaczcie sobie jak maskuje sie KLMK Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 Harg, czapa ci się świeci :) IMO, ta kopia MARPATa jest do dupy. po paru miesiącach sie rozleci, lepiej w oryginalnego wodlanda zainwestować, czy choćby w DPMa- o wiele wytrzymalszy. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 hmm wiesz - ja rozumiem zajawke rzeczami kontraktowymi, ale spojrz na to z tej strony, ze ten podrabiany MARPAT sluzy aby sie wytarzac po lesie ... i jak mam cos zedrzec to wole wydac 300zl a nie 600zl ;) Quote Link to post Share on other sites
Ripek Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 ja tego nawet nie tyram - bo chce tez sie na miescie w tym pokazac ;) zainwestuje w DPMa najprawdopodobniej 8) Quote Link to post Share on other sites
Lotos Posted February 17, 2004 Report Share Posted February 17, 2004 hehehe...czapa sie swieci :wink: musze dodac, ze MARPAT jest dziergany w dwóch "podrabiastych" wersjach TAj i PAKistan z tym, ze Pakistan ma grubszy material i mniej sie swieci :lol: /na foto powyzej jest TAj./ - niewazne! Wazne, ze pasuje tym, którzy go uzywaja :D - ja wole Propper'a.... Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted February 17, 2004 Report Share Posted February 17, 2004 szanowni uzytkownicy MARPAT! jakie wkladki piankowe testowaliscie w wewnetrzne kieszenie na kolanach ? Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted February 17, 2004 Report Share Posted February 17, 2004 ...zadnych - nie bylo potrzeby po cos te kieszenie wymyslili - a moje biedne stare kolana nie sa juz tak elastyczne jak kiedys... teraz to glownie obrona statyczna, verdun itdp.. nie ma latwo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts