Hawk14 Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 http://taiwangun.com/?str=product&prId=1276 Słyszał ktoś coś o tym? Ma to ktoś może? Konkrety? 530 fps brzmi ciekawie. Ciekawe jak z kompatybilnością części innych producentów. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 (edited) Hmm z tego co pamiętam z 700 KJW to magazynek wygląda tak samo i regulacja hopka też , zapowiada się nieźle . Edited September 2, 2008 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 Nieźle jak nieźle. Ja tu widzę raczej długą i żmudną walkę o celność ;) 530 fps to rzeczywiście dużo, ale żeby to wykorzystać potrzebna jest spora stabilność osiągów - niestety na gazie będzie ciężko... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 To jest bezpośrednia zrzynka z Tanaki, nawet ma PCSa. Niestety jak ten PCS działa, jeszcze nie sprawdzono. ;) Przypomnij ktoś, jakie repliki Tanaki wykorzystują PCS? Bo mam takie wrażenie, że może się objawić drugi Mauser albo jakieś M40'tki i inne takie cudawianki. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 Powyższe potwierdza gunner: "Latest Sniper Rifle for BELL, Complete Clone of Tanaka/ KJ M700, Full Metal construction, Gas powered (Gas Magazine)." Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Klon nie klon..ale to tylko i wyłącznie Bell, czyli chińszczyzna :poddanie: Ciekawi mnie czy bedzie problemy z "syfonami", jak to belle lubią miec :/ Za 600 zł mozna juz kupić uzywaną m700kjw, a podobno nawet nową ze sklepu, która jest troche pewniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Ale patrzcie też na to, że skoro jest to wierna zrzynka z tanaki to będzie można zamocować power packi/uszczelki/komory i gumki hu. Wtedy może te osiągi nie będą wcale takie złe. Zastanawiam się nad kupnem, tylko pytanie jak z kombatybilnością. PS Czy w tanace przypadkiem za niezłą powtarzalnością nie stoi bdb wykonany magazynek ? Zawsze można by dokupić. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Pisza, ze wierna kopia Tanaki/KJW, a KJW bylo tak "wierne" ze Power Packa nie szlo za zadne skarby zamontowac :-(... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 (edited) Na taiwangunie pojawił się pełny opis: Replika Model 700 jest bardzo dobrze wykonana, łoże jest wykonane z ciężkiego polimeru którego faktura jest porowata i matowa. Pozostałe części takie jak lufa, zamek i inne części mechanizmu oraz magazynek mieszczący 10 kulek są wykonane z metalu. Replika posiada regulację ilości podawanego przy wystrzale gazu co pozwala w pewnym stopniu kontrolować siłę wystrzału (przy całkowitym skręceniu regulacji 450 fps, przy odkręconej regulacji 530 fps). W karabinie fabrycznie zamontowano lufę wewnętrzna z mosiądzu o średnicy 6,03 mm dzięki temu pod czas strzelania otrzymaliśmy większą kontrolę lotu kulki.Replika posiada szynę pozwalającą zamontować lunetę. Karabinek objęty jest 6 miesięczną gwarancją. Szczególnie sympatycznie brzmi ta lufa 6.03 - mimo wszystko lepsze to niż 6.12 w KJW :) Bardzo ciekaw jestem, jak wypadną testy polowe. Szczególnie jak jest z ustawieniem hop-up'u tutaj, bo przy takiej mocy chyba to jest najistotniejsze. Edited September 3, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Wymiana maili z krakmanem. Wyszło na to, że po "ich testach polowych" z 40 jak i z 50m można trafic w "rynnę" 10/10. Używali kulek 0.36g. Na większych dystansie nie mogli nic sprawdzić. Jeszcze nie sprawdzali jak z częściami od tanaki Dopytuje się jeszcze jakiej wielkości ta rynna i co z tymi cześciami od tanaki. W każdym razie zapowiada się "interesująco". Jeśli będą pasowały części od tanaki to kupie tego bella + magazynek od tanaki + lepszą komorehu i gumkę hu. Taki zestawik może być całkiem nieżły nawet. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Cóż, mogłem się wczoraj o to osobiście zapytać w sumie :) Nie wiesz jak ze stabilnością mocy na magu bella? Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 (edited) Niestety nie mam pojęcia. Gadam z krakmanem mailami więc postaram się wybadać. EDIT: Przyszedł mail. Nie będą mieli jak sprawdzić kombatybilności z tanaką. Rynna, do której strzelali na tym 50m 10/10 miała 25cm szerokości, więc rozrzut taki maksymalnie. Myślę, że to dobry wynik. Edited September 6, 2008 by Yautja Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 W sumie to bardzo wartościowe były by pomiary stabilności mocy na chrono :roll: O to się głównie rzecz rozbija. Bo jeżeli komorę można zapodać z Tanaki to ewentualne niedoskonałości Bella w tej kwestii by się wyeliminowało... A to z tą rynną rzeczywiście ok, jak na cenę repliki. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 No więc właśnie. Wszystko rozbija się o to czy pasują części od tanaki. Mimo wszystko - myślę, że osiągi na stocku są całkiem, całkiem. Trzeba by pójść do krakmana i wypytać o powtarzalność. Głównie po 10-15 strzałach. Quote Link to post Share on other sites
Master_Lama Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Zakupiłem tą broń i mam spory problem bo dopiero co zacząłem z ASG. I nie mam jako takiego większego pojęcia na temat części itp. Z gury przepraszam ale może mi ktoś powiedzieć jak uszczelnić magazynek do Model 700 BELL bo mi gaz ulatuje??? I przy okazji co dokupić aby zwiększyć celność. Z góry dzięki. A tak po za tym to replika przyjemna oddaje realizm i wygląd nie najgorszy. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Co do części, to na pewno hopsiup jest 1:1 identyczny z Tanaką, bo ktoś rozebrał i obfotografował swój i ludzie twierdzą, że jest taki sam. Tylko uwaga, bo chińskie gumki są podłej jakości (przynajmniej wiadomo, skąd się ich tylu bierze ;)). Quote Link to post Share on other sites
MakuwA Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Hmm temat troszke przysechł , może coś więcej na temat tej repliki ? Jaką ma powtarzalność strzałów? Jakie są rozbieżności w fps ? Pytania skierowane do posiadaczy tej "armaty" :killer: Quote Link to post Share on other sites
jmax Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 właśnie doszła mi dzisiaj ta armatka, ustawie optyke w weekend, może przetestuje na 2 rodzajach gazu, po testach dam znać niezwłocznie :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
jmax Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 broń po wstępnej kalibracji : mówiąc krótko - kalibrowałem w pomieszczeniu, odległość do celu ok. 55 m kulki czarne , do luf precyzyjnych 0,3 g, celem byla kartka A4, do broni zamontowałem lunetę Tasco 3-9x50E z podświetlaną siatką celowniczą i krzyżem, po regulacji hop-upa'a i kalibracji lunety, lekko podkręcając gaz na ok 500 fps strzela wyborowo na 10 kulek w magazynku , 8 lądowało w A4, 2 ok. 2-3 cm obok celu ze względu na ograniczoną długość pomieszczenia nie mogłem przetestewać na dłuższym dystansie, ale myślę , że niebawem przetestuje ją na 80 m pozdrowienia Quote Link to post Share on other sites
janek92 Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 hmmm a powiedz mi coś na temat wykonania... solidne? a drugie to jak się przeładowuje? zamek 4 taktowy? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 a drugie to jak się przeładowuje? zamek 4 taktowy? :wink: TO KOPIA REMINGTONA 700! Quote Link to post Share on other sites
kuba-94 Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 ze względu na ograniczoną długość pomieszczenia nie mogłem przetestewać na dłuższym dystansie, ale myślę , że niebawem przetestuje ją na 80 m i jak już sprawdziłeś?jakie są wyniki? Quote Link to post Share on other sites
jmax Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 co do przeładowywania, mam lekkie ale- zamek wychodzi za daleko , a co do testowania na 80 m, bede to robił dopiero w środe, wiec zaraz po tescie postaram sie cos opisac, mam nadzieje, ze test polowy bedzie zadowalajacy, nie licze na pełne skupienia w a4 ale mam taka nadzieje ze bedzie blisko, Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=54316 - znajdziecie tam pomiary fps przeprowadzone na chrono w warunkach domowych po uprzednim uszczelnieniu repliki. Testy skupienia w polu mogą wyjść kiepsko ze względu na temperaturę dlatego ja jeszcze ich nie robiłem - czekam na lepsze warunki dla gazówki. Co do zamka imho wysuwa się tyle co w oryginale. W replice jest o tyle dobrze, że ruch zamka można znacząco skrócić bo kulka jest krótsza od naboju. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts