HustleR Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Posiadam replikę taką jak w temacie. Dokupiłem lufę precyzyjną Systema 6,04 Pierwszy problem był taki, że po nałożeniu gumki na lufę ledwo udało mi się wcisnąć całość do komory hop-up (pomimo zwilżenia wierzchu gumki silikonem) - ale powiedzmy, że się udało. Drugi problem jest taki: lufa precyzyjną nie chce dać się wcisnąć w swoje miejsce w lufie zewnętrznej :wink: Tak jakby średnica zewnętrzna tej preclufy była za duża dla mojej repliki (udaje mi się wcisnąć ok 1cm i dalej nie da rady - nic nie dzie) - jest to o tyle dziwne, że czytałem, że ludzie wkładali te lufy do M4A1 JG III gen - Ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Lufa kosztowała 130 zł i głupio by było gdyby się okazało, że kasa poszła w błoto :strach: Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Hm, i jakiej porady oczekujesz? Bo z opisu wynika, że rzeczywiście nie pasuje. Może jakiś kiszasty odlew, jakaś nadlewka albo coś? Zajrzyj do lufy pod światło i sprawdź czy coś tam nie siedzi, nie odstaje, etc. Może uda Ci się to jakoś spiłować. Innego wyjścia nie widzę, chyba że sprzedać replikę i kupić coś porządnego, a lufę tam zaaplikować. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted September 5, 2008 Author Report Share Posted September 5, 2008 Ok - może ktoś kto ma tę replikę i tę lufę się wypowie. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Skręciłeś hopka na ninimum? Dystanser siedzi na swoim miejscu? Szczerze mówiąc to nie spotkałem się jeszcze z takim problemem :? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 A nie ma może tam pod okładziną przednią małego nimbusa zaraz po tym jak lufa zewnętrzna wychodzi z body ? Ja w Mce JG miałem tak że do puki go nie odkręciłem nie mogłem wyjąć lufy . Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 W hk416 JG lufa i gumka systemy mieści się. Ciężko wchodzi, bo te lufy rzeczywiście mają odrobinę większą średnicę, ale wchodzi. Przede wszystkim nałóż konkretnie oleju silikonowego na wejście do lufy zewnętrznej i na gumkę w trakcie nakładania komory. Jeżeli to nie pomorze - spróbuj przyszlifować komorę i lufę zewnętrzną - ale to jest ostateczność. Rzeczywiście może być tak, że akurat Twój egzemplarz jest trochę niewymiarowy. W tej klasie cenowej to się zdarza. Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted September 5, 2008 Author Report Share Posted September 5, 2008 (edited) Skręciłeś hopka na ninimum? Dystanser siedzi na swoim miejscu? Szczerze mówiąc to nie spotkałem się jeszcze z takim problemem :? Hop był skręcony na minimum, dystanser ułożony równiutko na swoim miejscu - Problem wyglądał tak jakby średnica ZEWNĘTRZNA lufy precyzyjnej była za duża bo już po nałożeniu samej gumki z trudem udało mi się całość (lufa plus gumka) wsunąć do komory hop-up A nie ma może tam pod okładziną przednią małego nimbusa zaraz po tym jak lufa zewnętrzna wychodzi z body ? Ja w Mce JG miałem tak że do puki go nie odkręciłem nie mogłem wyjąć lufy Lufa wewnętrzna stockowa wychodzi bez problemu więc nie sądzę by trzeba było tam coś rozkręcać. Przede wszystkim nałóż konkretnie oleju silikonowego na wejście do lufy zewnętrznej i na gumkę w trakcie nakładania komory. Tak już próbowałem - nic to nie dało (w sensie wkładania precki do zewnętrznej lufy) Dalej boję się wpychać bo boję się, że się zaklinuje na amen i się złamie/pognie itp Pozatym jakieś 1/2 cm precki od strony wylotowej (wierzchnia warstwa od zewnątrz) przez moje zabiegi jest już porysowana a w perspektywie ewentualnej sprzedaży/zamiany ma to znaczenie - oczywiście lufa jest sprawna ale taki wygląd no zewnątrz może odstraszyć Jeżeli to nie pomorze - spróbuj przyszlifować komorę i lufę zewnętrzną - ale to jest ostateczność. Jak wygląda szlifowanie od środka? :strach: Edited September 5, 2008 by HustleR Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Potrzebne będzie długie dłutko, najlepiej okrągłe - da się, ale w sumie nie wiem czy się opłaca. Szlifowałem tak tłumik płomienia od SPR, bo był krzywy i naciskał na lufę wew. Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted September 5, 2008 Author Report Share Posted September 5, 2008 (edited) Potrzebne będzie długie dłutko, najlepiej okrągłe - da się, ale w sumie nie wiem czy się opłaca. Szlifowałem tak tłumik płomienia od SPR, bo był krzywy i naciskał na lufę wew. Echh - pachnie mi to już trochę Maggajweryzmem niestety - myślę, że może być z tego więcej szkody niż pożytku. Chyba będę musiał się pozbyć tej lufy... Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc Edited September 5, 2008 by HustleR Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Echh - pachnie mi to już trochę Maggajweryzmem niestety Czajna panie, Czajna ;). Ja spiłowałem body SRC tak, że teraz rozkładam je jak CA :F Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Echh - pachnie mi to już trochę Maggajweryzmem niestety - myślę, że może być z tego więcej szkody niż pożytku. U mnie pół repliki jest tak "poprawione" 8-) Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Mi nie chciała lufa wejść do końca (jakieś 2cm brakowało do upchnięcia jej całej) i musiałem lekko spiłować końcówkę wewnątrz lufy zewnętrznej, przy uprzednim odkręceniu tłumiku płomienia. Quote Link to post Share on other sites
knowhow Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Ja mam M16 III od JG i miałem podobny problem lecz mniej więcej w połowie lufy zewnętrznej. Sprawiało to wrażenie jakby lufa była w tym miejscu krzywa, lecz wystarczyłe delikatnie spiłować i było OK. Quote Link to post Share on other sites
Szero Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Też mam tą replike i też mam ten sam problem tylko że ja kupiłem lufe DEEP FIREi też nie chce wejść ale jutrozaczne piłować lufę zewnętrzną i mam dzieje że póziniej wejdzie :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts