miloslupsk Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Mam małe pytanko odnośnie "dziwnego" zachowania trybu ognia w moim SR25. Zacznę może od tego iż jest po tuningu (zmierzone 600 FPS) a całość napędza batka Sanyo RC 10,8V. Czasami na trybie pojedynczym przestaje strzelać a efekt jest taki jakby padała batka (silnik próbuje pociągnąć całość i wydaje charakterystyczny stukot). Po przełączeniu na auto wszystko działa jak trzeba. Czasami takie przełączenie z auto na semi powoduje poprawę i znowu mogę strzelać pojedynczymi. Lecz nie zawsze. Co jest grane? Czy padł lub pada rozdzielacz ognia ( co jest raczej dziwne bo wtedy na semi miałbym poprostu auto a nie stukot silnika i zero strzału) czy może jakieś łożysko się wysypało? Wszelkie podpowiedzi mile widziane. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Możliwe, że styki pod płytką selektora trzeba lekko podgiąć. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted September 8, 2008 Author Report Share Posted September 8, 2008 OLO a czy przypadkiem jakby coś nie tak było z tymi stykami to nie miałbym w ogóle prądu? U mnie na semi silnik stuka jakby chciał naciągnąć cały mechanizm więc prąd płynie :roll: Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 Nie mogłem edytować. Kolejna niespodzianka. Po podłączeniu batki, gb zaczyna samoistnie pracować bez jakiejkolwiek interwencji na spust :strach: dysza zapie@#$a jak szalona bez żadnego dźwięku strzału. Czyżby padł tlok ? Nie ma jednak również charakterystycznego dźwięku miksera dla zmielonych zębów tłoka.. Nie wiem juz co jest grane a nie chciałbym aby jakikolwiek serwis wcisnął mi kit i naciągnął na kasę. Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 To z dyszą to prawdopodobnie masz rację - zęby tłoka mogły pójść. Co do samoistnego strzelania to na bank styki - papier ścierny, przeczyść i lekko podoginaj. Jak dalej sam strzela to zmniejsz kąt odgięcia. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted September 13, 2008 Author Report Share Posted September 13, 2008 Tłok zmarł :cry: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts