Bizek Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Witam! Mam problem z moją nową repliką G36k (JG) :wink: . Kupiłem ją niedawno u krakmanów. Podczas strzelania z karabinku (repliki) zauważyłem, że kulki latają jak chcą mimo tego że replika posiada gumkę hop-up i lufę prec. 6.04 mm :cry: . Czy możecie mi powiedzieć dlaczego karabin po prostu pluję kulkami? Z góry dzięki za pomoc. -Gumka hop up silikonowa[Guarder] - (30 zł) -Lufa precyzyjna 6.04mm do M4/SIG551/XM/249 PARA[Element]; 364 mm - (55zł) Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 mam złe wieści: -gumki guardera często sprawiają problemy -lufa lelementa to śmiech na sali - pewnie lepsze od tego co jest stockowo ale niekoniecznie.... http://www.madbullairsoft.com/images/Adver...el%20Report.pdf Tak czy siak istnieje możliwość że coś zostało nie do końca poprawnie zamontowane. wbrew pozorom przyz akładaniu lufy i gumki mozna coś spartolić i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Bizek Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 Chciałem jeszcze dodać że gumka hop-up działa kiedy jej się chce, raz podkręca kulkę, a raz nic nie robi :???: . Czasami zdarza się tak że podkręci kulkę w prawo. Możecie mi doradzić na co powinienem wymienić tą prec lufę i gumkę hop-up i czy da się te części zwrócić do krakmana? :killer: Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Po 1 czy oni je montowali ? - jeśli tak to odesłać im replikę i niech coś z tym zrobią bo replika nie działa poprawnie. Po 2 przydała by się lufa i gumka systemy ale czy da się to zwrócić to nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
Bizek Posted September 10, 2008 Author Report Share Posted September 10, 2008 (edited) Tak, oni je montowali. Tylko jak napisałem im że replika AK 47 CM.028 jest precyzyjniejsza ze strockowymi częściami, niż to g36 to mi odpisali że "w karcie gwarncyjnej napisane ze nie gwarantujemy powtarzalności strzału .Jeden model moze miec lepsze skupienie strzału a drugi gorsze." Mam nadzieję że uda mi się te rzeczy oddać ale bardzo w to wątpię. Edited September 10, 2008 by Bizek Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 (edited) To jest nowe nieprawdaż? Raz, że musi się dotrzeć, a dwa, że warto było by sprawdzić, czy przypadkiem, na tej nieszczęsnej gumce nie ma resztek smarów, a potrafią się tam znaleźć przy świeżej replice. EDYTKA: Zapomniałem dodać, że wbrew pozorom Guarderowski przejrzysty silikon przy replikach ~400 fpów już się tak dobrze nie sprawdza i lepiej brać czarny, lub najlepiej gumy Systemy. Edited September 13, 2008 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Jak znam dość ciekawy sposób smarowania Krakmanów to duże prawdopodobieństwo jest właśnie w zapaćkanym HU. Ewentualnie powołaj się na Twoje prawo 10 dniowego wzrotu i oddaj im replikę, kup taką samą gdzie indziej. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 No i standardowo sprawdź na innych kulkach bo pare replik znajomych, łącznie z moją nie toleruje kulek P&J, w tym P&J premium czy jakoś tak, a na np. G&G śmiga aż miło. Zakładam, że masz P&J bo większość użytkowników jak kupuje coś od krakmana a zwłaszcza jak jest to pierwsza replika, to kupuje ich kulki. Co prawda mam AKS-74-U z Boyia, a wcześniej miałem ak47 Cymy, ale niezależnie od repliki najczęstsze "problemy" to: zalany HU, chiński HU (jak ktoś nie zmienia), złe kulki, źle podające magazynki, niedokładnie składanie przy montowaniu HU czy precki, co zresztą sam przerabiałem w obu replikach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts