Damaioshin Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 W cuda nie wierze. Oszust malowany. W zeszłym tygodniu przenosił sklep do 3miasta, widać nie za bardzo to poszło. Quote Link to post Share on other sites
lukemj Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 warto kupic bo daja "imieny akt wlasnosci" hehe podziwiam ludzi ktorzy chca miec guna za 160 zl wartego ponad 500 i nie widzących w tym nic podejrzanego a tak bardzo opłaca sie kupowac teraz uzywane aegi ;] Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Primo - nic nie tracę bo kasa dalej jest u mnie Secundo - daleko nie mam to podjechać mogę Tercio - a nóż rzeczywiście by sprzedawał ;) Quatro - używki się opłaca kupować ale jeszcze bardziej nówki z immiennym aktem własności ;) Quote Link to post Share on other sites
lukemj Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 ja tam jednak preferuje second hand ;] można kupic markowego aega taniej niż nowe jg zaledwie 2 gen i to w super stanie nieraz ;] niestety to grozi allegromanią Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 13, 2008 Author Report Share Posted September 13, 2008 Ktos może mu za kare zrobić jakieś kuku? Bo takie naciąganie ludzi nie jest " do widzenia" Quote Link to post Share on other sites
Powel94 Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Witam piszę ponieważ chciałem się zapytać czy warto kupować u tego gościa tzn. Czy mnie nie będzie chciał udupić. Za przeproszeniem. Chce kupić u niego Warrior'a http://infobot.pl/r/L0P Jest to link skrócony przez InfoBot'a. Z tutejszych komentarzy na razie wnioskować można że to "Oszust" w lekkim słowa tego znaczeniu. I ponawiam swe pytanie. Czy warto kupić tego warrior'a u tego gościa czy nie ?? Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Czy naprawdę aż tak trudno przeczytać CAŁE 3 strony tematu? Najlepszym pomysłem jest domaganie się zdjęć replik. Powinniśmy tą sprawę zgłosić do Allegro najszybciej jak się da, póki co jest 8 potencjalnych poszkodowanych, może być więcej. Pozdrawiam! Wojciech Quote Link to post Share on other sites
Angus Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Hehe, domyślałem się, że ten sprzedający to jakiś pajac, któremu widać nudzi się i postanowił trochę namieszać. TBM, dobrze że pojechałeś "do niego". Teraz mamy pewność, że leci w h*ja. Quote Link to post Share on other sites
Reve Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 (edited) Konto sprzedającego zostało zawieszone, jeśli kupiliście coś to zróbcie tak jak ja i domagajcie sie od allegro zwrotu pieniędzy za tranzakcje. Z tego co zrozumiałem to ubezpieczone są tranzakcje od 50 zł w góre ale tylko do kwoty 500 zł. Tz. jeśli kupiliście na wiecej niz 500 to dostaniecie tylko 500 zł. Generalnie sprzedający to oszust, telefo też juz nie działa. Nie wiem jaka jest procedura dokładnie ale kasa jest do odzyskania. http://allegro.pl/country_pages/1/0/educat...ndex.php?page=1 Edited September 13, 2008 by Reve Quote Link to post Share on other sites
Damaioshin Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Wczoraj zgłaszałem sprawę do allegro, widać szybko się tym zajęli. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Ja zgłosiłem dziś rano, tępić oszustów. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek75 Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Może by ktoś obeznany zagłębił się w regulamin allegro, czy rzeczywiście jest szansa na odzyskanie kasy?! Quote Link to post Share on other sites
Behemoth Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Ehhh... Mój pierwszy post na tym forum, a taka z niego afera wynikła... Quote Link to post Share on other sites
Angus Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Dobrze, że o tym napisałeś:) Jednego oszusta mniej...;D Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Dzisiaj jade do niego z kumplem z policji. Zobaczymy jak zareaguje... Ja chce mojego warriora za 130 zeta ;) Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 13, 2008 Author Report Share Posted September 13, 2008 Ehhh... Mój pierwszy post na tym forum, a taka z niego afera wynikła... Eeee... To mój temat i to ja miałem to napisać... Tylko ze kumpel był u mnie i sie logował i zapomniał sie wylogować... Quote Link to post Share on other sites
Behemoth Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 TBM tylko napisz co z tego wyniknie, jestem bardzo ciekaw. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek75 Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Dzisiaj jade do niego z kumplem z policji. Zobaczymy jak zareaguje... Ja chce mojego warriora za 130 zeta ;) To możesz mi odebrać moje JG za 160zł :lol: :-F Quote Link to post Share on other sites
Angus Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Właśnie, ciekawe co z tego będzie, może on ma te repliki:D Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Podjechałem dzisiaj odwiedzić gościa w domu razem z kumplem policmajstrem. Klatkę pokonaliśmy błyskawicznie za sprawą magicznej legitki kumpla i wielkich oczu jakichś mocherów. Podchodzimy do drzwi i naszym oczom ukazał się niezbyt miły widok. Wstawione antywłamaniowe drzwi - nowe jeszcze z plastikiem na nich. Zrobiliśmy wywiad "środowiskowy" z sąsiadam i mieszkała tam starsza babcia której się zmarło i mieszkanko zostało sprzedane - komu to nie wiadomo bo się jeszcze nie wprowadził. Tak więc jakiś dzieciak-oszust stworzył sobie na allegro konto i nabił sobie paru naiwniaków w butelkę :/ Co gorsza nawet nie da się dojść kto bo telefon został wyłączony:/ Z mojej strony więcej nie pomogę - zrobiłem co mogłem. Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 13, 2008 Author Report Share Posted September 13, 2008 Oszustów trzeba tempić, a tu widać pozostają bezkarni... Może jeszcze go odwiedzisz jak się wprowadzi, może allegro go dopadnie... A tak swoja drogą to trzeba mnieć tupet. I koleś widać jeszcze potrafił byśleć... Ehh... Żal tylko ludzi którzy się nabrali... Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Zaraz, zaraz... A konto? Przecież musiał podać jakieś dane do przelewu? No chyba, że te też zmyślił. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek75 Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Jeżeli to komuś miejscowemu coś pomoże to mogę podać dane jakie były potrzebne do przelewu (inne niż te z allegro). Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Jak możesz to wyślij mi na PW te dane to spróbuje podziałać. Może rzeczywiście odwiedzimy z kumplem gnojka w domu. Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Ten temat trzeba zachować dla potomności żeby wiedzieli jak postępować w takich sytuacjach. A przed kolegą TBM chylę czoło za zaangażowanie i poświęcenie , oby więcej takich maniaków ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts