gryncek1 Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Cześć Mam problem z moim m16 a3 jg a mianowicie co drugi/trzeci strzał wypluwa 2-3 kulki wydaje mi się że to pojawiło mi się po zmianie gumki hop up guardeny co teraz zrobić czy to napewno przez nią? Quote Link to post Share on other sites
jakubbudz Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 wkładałeś ten dystanser który dostałeś razem z gumką ? i jaką masz komore metalową czy plastikową ? Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted September 12, 2008 Author Report Share Posted September 12, 2008 wkładałeś ten dystanser który dostałeś razem z gumką ? i jaką masz komore metalową czy plastikową ? Nie wkładałem dystansera,komora-plastik... Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 (edited) Nie wkładałem dystansera,komora-plastik... Zrób test - wyjmij lufę z nową gumką i połóż na kołnierzyku gumki kulkę (nie zdejmując gumki z lufy) - jeśli nie da się jej tam położyć tzn wpada do środka albo ledwo co się trzyma to znaczy, że masz odpowiedź na swój problem ---> Kołnierzyk gumki jest za szeroki w stosunku do kulki i kulka w komorze nie ma się na czym zatrzymać - powoduje to właśnie podwójne (potrójne) strzały bo do lufy wpada więcej kulek. Edited September 12, 2008 by HustleR Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Ja bym raczej postawił na to, że gumka jest niedokładnie założona, albo lufa za słabo dociśnięta w komorze... Jakiej firmy masz gumkę? Bo jak jakąś chińską to przypadek opisany przez HustleRa jest wysoce prawdopodobny... p.s. Mam nadzieję, że w ogóle masz dystanser w komorze :-F Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted September 12, 2008 Author Report Share Posted September 12, 2008 Ja bym raczej postawił na to, że gumka jest niedokładnie założona, albo lufa za słabo dociśnięta w komorze... Jakiej firmy masz gumkę? Bo jak jakąś chińską to przypadek opisany przez HustleRa jest wysoce prawdopodobny... p.s. Mam nadzieję, że w ogóle masz dystanser w komorze :-F .....napisałem że guardeny....nie mam dystansera ale wcześniej też go nie miałem i kulki leciały normalnie..taki ważny jest? po co on? Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted September 12, 2008 Author Report Share Posted September 12, 2008 OK wielkie dzięki teraz mam ochotę zamiast nowego uzi przerobić sobie m16 :lol: naprawiając tego hop up'a coś mi się stało z odsłonięciem wylotu łusek(i hop up'a)...osłonka która zasłaniała hop up ta wenątrz wypadła i sie nie wsówa (ale nic się raczej nie złamało) a ta na zewnątrz nie odskakuje...ma ktoś może linka który pokazuję jak to zamontować?...dzięki... Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted September 12, 2008 Author Report Share Posted September 12, 2008 Ok już naprawiłem za wszystko :killer: dziękuje... Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted September 12, 2008 Author Report Share Posted September 12, 2008 A żeby nie zakładać nowego tematu....Wie ktoś czy ten granatnik http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=283 będzie pasował do m16 a3 jg?...Dzieki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts