Guest legato Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Witam Na YouTube naoglądałem się recenzji po których koleś dla udowodnienia, że replika ma np 300 fps bierze ją i strzela w bok puszki, później w jej denko. Pokazuje do kamery piękny okrągły wlot po kulce i dodaje "kulka przeleciała na wylot puszki". Dalej ukazuje naszym oczom jeszcze piękniejszy okrąglutki wlot po kulce w denku.. No i co?.. Ja też spróbowałem :roll: Dodam, że na kulkach 0.25 Oto co udało mi się osiągnąć (strzały z ok 2 cm) Jak łatwo zauważyć nie ma pięknych wlotów po kulkach.. Na dodatek ani jedna kulka nie przebiła denka. Wiem, że fps to nie wszystko.. no ale.. Dlatego pytanie do Was.. Czy moja replika cierpi na brak mocy? Jeśli tak, to co mogę zrobić żeby temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Moja robi to samo, więc raczej nie przesadzaj, to nie AEG z 400 FPS :P. Quote Link to post Share on other sites
Guest legato Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 (edited) Więc dlaczego repliki z 300 fps przebijały denka i ścianki na wylot? Dodam, że nie były tuningowane ed. Może amerykańce mają puszki z cieńszymi ściankami co? :) Edited September 17, 2008 by legato Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 No najwyraźniej, spróbuj na puszcze po piwie :P. Quote Link to post Share on other sites
Guest legato Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Właśnie niedawno zrobiłem porządki, ze 30 puszek poszło na śmieci ... ehh No ale obiecuje i przysięgam uroczyście! ZDOBĘDĘ TE PUSZKI JESZCZE RAZ!! :) Quote Link to post Share on other sites
human Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Rozwiązanie: 1.zdobądz puszke po coli (produkowanej w Eurpie\polsce) 2. Zprowadz puszke amerykanskiej coli. Strzelaj do nich i porównaj. A tak na serio to strzelaj pod katem prostym. Ja z tym shotgunem nie cierpie mimo ze koledzy maja AEGi z mocą 350-400 fps to sie ich fragóje. Taktyka z shotgunem jest prosta: chowasz sie czekasz az kolo podejdzie blizej i bach. (jak cie zauwazy to wymiana ognia). Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 Może tak lżejszą kulkę sobie weź ;-), dużo łatwiej Ci będzie. I one mają 300 fpsów, sam mierzyłem, ale na chrono :-P. Quote Link to post Share on other sites
kotbury Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 A może inne (twardsze) kulki były użyte? np. ekolologiczne kulki Bioval wybijają szyby w samochodach :) Quote Link to post Share on other sites
Mariusz Komando Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 (edited) Albo poprostu nasmarój bebechy ,lepszy poślizg to zawsze lepsza praca repliki a za tym idzię też moc. Edited November 16, 2008 by Mariusz Komando Quote Link to post Share on other sites
domin130000 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 (edited) To napełnij puszkę wodą i strzel 0,11 z przyłożenia. Wtedy na pewno będzie ładna okrąglutka dziurka :D Edited July 29, 2010 by domin130000 Quote Link to post Share on other sites
Shagg Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 To napełnij puszkę wodą i strzel 0,11 z przyłożenia. Wtedy na pewno będzie ładna okrąglutka dziurka Tylko nie zapomnij założyć okularów... Quote Link to post Share on other sites
ASG-O Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 A może gościu chciał się pochwalić "mega super gunem" i podrasował filmik? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts