DamianKakietek Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 To moje takie małe pytanko czy warto za taką cene kupić tego scara .oraz jak oceniacie jej wykonanie zasięg celność oraz czy w stocku da radę przez jakiś rok-dwa ( zmieniane to głównie na początku lufa na prec i dodatkowo gumka hop-up ) Quote Link to post Share on other sites
Panzer Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 ok 1700zł za stoka, imo warto, jakość wykonania jest po prostu rewelacyjna, możliwość złożenia kolby i brak przy tej okazji kabli biegnących z gb do batki w kolbie to też duży plus, piękny górny korpus cnc oraz bardzo wytrzymały korpus dolny z tworzywa, nic po taniości wszystko na wysokim poziomie. Co do osiągów w stoku to się nie wypowiem, sam zakupiłem od razu z tuningiem do 400fps na casg.pl - lufa stokowa ( rzekomo 6.04! więc precyzyjna choć nie mierzyłem) i stokowa gumka dają radę, pięknie sieje :). GB bez zmian pozostawiony w stockowym stanie powinien wytrzymać naprawdę długo. Gdyby nie ciągnęło mnie snajperstwo zostałbym przy scarze z vfc, miałem mase chinoli i emke g&p i scar bije wszystko. Teraz szukam kogoś do wymiany na l96 wella po tuningu... pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 wie ktoś jakie zawieszenia 3pkt można doczepić do SCARa? takie od eMek będą pasować? Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Czy ktoś z użytkowników mógłby podać jaka jest długość lufy wew. w SCAR-H, VFC? Oczywiście lufy stockowej, względnie najdłuższej która wejdzie tak by nie widać jej było w flash-hiderze. Z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 ..która wejdzie tak by nie widać jej było w flash-hiderze. Polski język - trudna język.. :blink: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Ktoś pisał tutaj że magi standardowe midcapy 120 od Emek wchodzą do Scar VFC L? Czytałem na forach GB, że jest z tym problem i tylko oryginały, które praktycznie nigdzie nie ma nawet w HK. Czy magi od G&P w Tan wejdą do tego Scara i bez problemu będę podawać? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Do Scara L (light) wejdą wszystkie magazynki pasujące do emek. Sprawdzałem z pmagami (30/75/120), metalowymi g&p/ca/boyi, absowymi MAGami. Jednak do Scara H (heavy) pasują jedynie magazynki produkowane przez vfc, czyli hicapy oraz midy z magpulem. Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Mam pytanie odnośnie GB,i jego wewnętrznych elementów. Czy dysza w ver H jest taka sama jak w ver L (chodzi o długość)? Czy wymiary GB i jego sposób osadzenia w body pozwolą na zastosowanie mechaboxa systemy? Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Alby zbytnio się nie rozpisywać odpowiadając na Twoje pytania: nie i nie. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Mam spory problem, zgubiłem śrubę trzymającą dolnego RIS'a, taki z szeroką główką, przy każdym końcu jest taki. Skąd mogę dostać jakiś zamiennik? Bo odpada cały chwyt :F Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Dzwoń do CASG. Oni zadzwonią do VFC i tak dalej.. Ja też załatwiłem u nich pewną część niedostępną "normalnie". :happy: Quote Link to post Share on other sites
JokerGMA Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 A czy magazynek SR25 Hi-Cap - Boyi/Dboys będzie pasować ? Ponieważ zastanawiam się nad kupnem, a nie lubię kiedy mi zabraknie magów... Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Od SR firmy CA pasuje po przeróbkach ale nie idealnie. Podobnie zapewne będzie w przypadku który podałeś. Kup lepiej oryginalne VFC, kosmicznie drogie nie są. Quote Link to post Share on other sites
JokerGMA Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 A pytanie z trochę innej beczki, jaki ma średni zasięg ? (mam na myśli wersję bez tuningu). Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Taki zasięg - jak wynika z ilości FPS. Dla jednego zasięg to dystans na którym trafia pierwszą kulką puszczoną singlem w kartkę A4. Dla drugiego to maksymalny dystans na który lecą kulki - szczególnie w trybie full auto przy celowaniu "po lufie". Kulki też mają znaczenie. Jeden w stocku trzyma 0.20g, inny 0.28g. Pytanie bez sensu, lecz postaram się odpowiedzieć ;-) Starsze modele SCAR-H około 35-45 metrów. Nowsze modele SCAR-H około 40-50 metrów. Quote Link to post Share on other sites
JokerGMA Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 Przepraszam że nie sprecyzowałem i dziękuje za odpowiedź. Chciałem się dowiedzieć czy będzie się nadawać na trochę dłuższe dystanse niż CQB. W tym tygodniu powinna już przyjść więc jakby co to dam znać. Quote Link to post Share on other sites
Vintersky Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 W zależności od środowiska w którym się strzelasz. W moich okolicach standardem w lesie jest 400-500 FPS więc... Quote Link to post Share on other sites
JokerGMA Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 (edited) W razie czego mam M16A4 G&P. Tylko teraz potrzebowałem czegoś do pomieszczeń. Edited February 22, 2011 by JokerGMA Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 (edited) Witam Odgrzeję trochę temat ponieważ , zastanawiam się czy za kwotę 3500 zł warto kupic wersję casg scara od vfc , chciałbym się także dowiedzieć jaki ma skuteczny zasięg czyli z jakiej odległości trafia w sylwetkę czlowieka , a także jak z wytrzymałośćią gb po tuningu ,oraz czy nada się do taktyki zielonej ? Czy może jednak kupić CTW Celcius Training Weapon ? scar Pozdrawiam, Damian Edited April 23, 2011 by Damianus1993 Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Zastanów się czy naprawdę potrzebujesz wszystkich dodatków i czy nie będzie ci przeszkadzać waga koło 7-8 kilo. GB spokojnie daje radę na M120 (jakieś 8k-10k przemielone), sądzę że i M130 pociągnie (w obu przypadkach przydałoby się wymienić głowice tłoka i prowadnice sprężyny). Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Dodatki to nie problem chodzi mi tylko o to czy ten gb po Tuningu bedzie ok i czy nada sie do lasu ? Pozdrawiam, Damian Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 400-420 fps spokojnie wystarczy do lasu, a i hicapowe serie nie będą mu straszne :) Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Dzięki za odpowiedz , a jakmialbys wybierać i miał 3500 zł to wybrał byś tego scara czy moze ctw czy moze jakaś inna Replikę ? Pozdrawiam Damian. Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Hm, gdybym miał robić zakupy to bym coś takiego złożył: SCAR VFC III gen. - 1760 Lufa Promyka - 260 Borek Guarder - 199 M120 Guarder* - 55 Prowadnica sprężyny Guarder - 55 Gumka Systema - 32 Łożyska 7mm - 55-100 Serwis & Mosfet z kablami - 170 Chwyt - 49 Eotech 552 - 200 Li-po 7,4V** - 100 Accucell 6 - 100 Razem: 3080 Przy odpowiednim złożeniu (polecam AnR'a) taki zestawik powinien służyć ci naprawdę długo i bezproblemowo. Uwagi: *Czemu M120, a nie więcej? Ta sprężyna jest wystarczająca do lasu i mogę zagwarantować, że zarówno tłok jak i szkielet wytrzymaja ;) **2200mAh 7,4V 30C daje dość dobrego rofa, ponadto po wywaleniu bezpiecznika batka mieści się w kolbie. Jak chcesz możesz wziąć 11,1V ale na 100% będzie potrzebne wyprowadzenie kabli na zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
mant3z Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 A u mnie tłok nie wytrzymał z m120, zasilałem lipo 7.4 25C. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts