HateMe Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 http://soldiersystems.net/blog1/2008/09/20/pecoc-on-the-bbc/ Zdziwił mnie brak standardowych przyrządów celowniczych i miejsce w którym gościu na pierwszym zdjęciu ma zamontowaną optykę... Wydaje mi się że ciężko się do tego złożyć. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Brak standardowych przyrządów celowniczych to nic dziwnego, w eLce można je łatwo zdjąć. Nie jestem pewien czy to przystawka powiększająca czy noktowizor (raczej) ale w połączeniu z Eotechem powinno być ok. Nie jest wcale dużo wyżej niż normalny montaż SUSATA. Za to montaż Eotecha na końcu karabinu lekko dziwny faktycznie Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted September 25, 2008 Author Report Share Posted September 25, 2008 Można je łatwo zdjąć, za to z wykalibrowaniem trochę więcej zabawy... Dlatego się zdziwiłem. ;) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Bo to EOTech z siatką celowniczą granatnika podlufowego bystrzaki i nie jest to zamontowane liniowo z celownikiem głównym (mikro termowizorem akurat) ;-) Swoją drogą nic by w tym strzasznie złego nie było gdybyście mieli kolimator/holo tak wysunięte. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Na military-photos.net w temacie czy galerii o SF (bodajże SEALs) było zdjęcie z Iraku - 2 goście mieli M16A2 ( tak, A2 ) , z szynami montażowymi KAC M5. Zaraz przy chwycie transportowym na szynie Top mieli EOTech 552... dla każdego co innego ? :) Fakt faktem, że nie zbyt często widuje się tak daleko wysunięte przyrządy do celowania ( tudzież kolimatory , celowniki holograficzne ). Co do potyczek ASG ( wiem, nie ten dział - ale to forum ) - stosunkowo często spotykam taki układ. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted September 26, 2008 Author Report Share Posted September 26, 2008 EOTech do strzelania z granatnika... Na to bym nie wpadł. :D Dzięki Catch. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Co do montowania celowników w inny sposób: Kanadyjskie JTF-2, karabinek firmy Diemaco ( model C8 bodajże ). Quote Link to post Share on other sites
invictus Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Zastanawiam się kiedy,producenci naszych elżbietek zaczną produkować takie szyny do nich.Ciekawy ten mikro termowizor. :lol: Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Catch dzięki za oświecenie ;) Masz może jakieś zdjęcia tej siatki w eotechu? Nigdy czegoś takiego nie widziałem i jestem ciekawy jak to wygląda. Na granatniku do eLki jest szyna RIS czy to może w "przyszłościowej" wersji tak może być? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Siatka jest oparta na modelu do miotaczy policyjnych tylko inaczej wyskalowana (większy zasięg granatnika) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts