warhail Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Mam M4 Well'a i sprężynową M16A1 Cybergun'a i tak się zastanawiam czy mógłbym przednią część M16(lufa, osłona lufy i muszka) zamontować do Well'a tak, aby zrobić z niego M16. Chodzi mi o to czy przód M16 CG pasuje do Well'a? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 To wykonalne, na pewno będą potrzebne przeróbki, ale wykonalne. Widziałem już taki "mix", aeg od Wella + kolba i przód z springa M16A1. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Dokładnie. Kolega kieeedyś tak miał i sie nawet trzymało. Bez większych problemów tego dokonał. Tylko wziął front ze starej, "chińskiej", taniej emki Boyi ;-) . Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted September 27, 2008 Author Report Share Posted September 27, 2008 Tylko wziął front ze starej, "chińskiej", taniej emki Boyi ale mi chodzi o front z sprężynowej M16 Cybergun'a, a to się trochę różni od AEG, gdybym kupił za 99pln konwersję na Taiwangunie to wiem że by pasowało - a nie o to mi chodzi. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Nie dość wyraźnie napisałem z czego wziął? Były kiedyś emki spręzynowe boyi za 45 złotych. Były całe z plastiku i w ogóle. Czytaj ze zrozumieniem. I sprawdź w słowniku ASG czym są "tanie repliki z allegro". Quote Link to post Share on other sites
warhail Posted September 28, 2008 Author Report Share Posted September 28, 2008 Nie dość wyraźnie napisałem Za pierwszym razem nie dość wyraźnie. A co do czytania ze zrozumieniem, to od ciebie też tego bym oczekiwał - wyraźnie napisałem, że mi chodzi o M16A1 CG. Ale proponuje zakończyć utarczki słowne jakich dość na tym forum i zająć się tematem. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 One są takie same... Quote Link to post Share on other sites
egock Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Nie zgodzę się ze stwierdzeniem że gdybyś kupił zestaw do konwersji na taiwangunie to by pasowało. Mam M4 Wella (ale R6) i widzę że tu wiele elementów jest nieco innych niż większość M4. Ja moje M4 R6 przerobiłem na M16A2 biorąc do tego M16A2 firmy well, stąd wziąłem i kolbę (taki sam sposób zaczepiania) i przód. Do przerobienia frontgripu użyłem aluminiowej rurki- rzecz w tym że tą czarną 'lufę zewnętrzną' trzeba jakoś przedłużyć i pogrubić, bo zespół muszki w M16 Well'a jest przygotowany do grubszej lufy zewnętrznej. Do tego dużo taśmy klejącej:D I masz taniej niż 99zł, bo za ok 50zł;) do tego karabin strzelający. Wszystko wtedy jest plastik bombastik, ale posiadaczom Well'ów to juz nie powinno robić różnicy.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts