Ssak Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 DSU to jest jakis odzial antyterrorystyczny. A czemu ch....? Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 a bo kieszenie lepiej umiescic pod skosem, powinny byc tez chociazby male keiszonki na ramionach, a kieszenie na wysokosci ud beda zachodzic o nakolenniki. Dobrze ze chociaz sa kieszenie na lydkach. Kieszenie na przedniej dtronie uda chujowy pomysl- vide: polski US. a tak to kolor jest fajny;) Quote Link to post Share on other sites
Ssak Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 Wedlug mnie to jezeli juz ma sie kombinezon to wczesniej prawie napewno ma sie kamielke a jak ma sie kamizelke to tez nie widze sensu trzymac czegos w samym kombinezonie.A do tych kieszeni na kolanach to moze ochraniacze da sie wlozyc a kieszen jest po to by nie zapepaily o nic?Wytlumacz czemu lepiej kieszenie pod skosem a nie proste. A male kieszonki na ramionkach to na zapalki i peciki :wink: :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 a widzisz ze nie, SF pzreszywa sobie w BDUsach kieszenie na ramionach. czasem nie masz czasu zeby cos szybko schowac, albo nie chcesz sie pierdolic z kamizelka wiec chowasz cos do kieszeni na ramieniu. i wcale nie musi byc ona mala. Proponuje sie przyjzec tzw. Raid Jackets. wiem wiem, zrzeda jestem i czepiam sie, ale to moja prywatna opinia, i nikt sie nie musi z nia zgadzac :) Ale serio, czasem chcesz cos szybko schowac, to po to masz leg pouche czy kieszenie na ramionach na rzepy. A w kieszenie pod skosem sie lepiej obsluguje bo dloni nie musisz wykrzywiac. i latwiej jest sie do nich dostac. vide: DPMy, AUSCAMy, MARPATy czy stare TCU. pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Ssak Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 Karpal..To z kim ja rozmawiam z kapralem czy El Ruhatero?? Wkoncu to i zapalki tez sie przydaja :wink: Quote Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 Kapral - zwroc jednak uwage, ze kieszenie w BDU przeszywaja SF w znaczeniu wojskowym, nie typowe AT. Kiedy wpadasz do budynku/samolotu/pociagu/czegokolwiek innego ( niepotrzebne skreslic ;) ), najczesciej nie zabierasz ze soba ogromnej ilosci sprzetu, a tylko tyle ile potrzebujesz na tych kilkadziesiat sekund / kilka minut akcji. Naprawde mozna sie zmiescic w kamizelke, ktora zreszta jest wygodniejsza i szybsza "w obsludze", niz kieszenie na rekawach. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 22, 2004 Report Share Posted March 22, 2004 eee kieszenie na udach IMO to w ogole w AT poroniony pomysl na jednym udzie mam kabure z pistoletem, na drugim ladownice z magazynkami i maske pgaz... wszysstko mocowane paskami do uda.. to jak niby mam sie do tych kieszeni dostac? Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted March 22, 2004 Author Report Share Posted March 22, 2004 ale jak masz na przyklad kabure na kamizelce i wystarczajaco miejca na przydzialowe magazynki to udo - przynajmniej jedno mozesz miec wolne - mi sie zdarzalo. wiec na przyklad wole "miec" niz zalowac "ze nie mam" Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted March 22, 2004 Report Share Posted March 22, 2004 Crazy, a moze czasem sie imbus przyda, albo jakies inne badziwie? Uwazam ze antyterrorysci sa tak samo obladowani spzretem jak zwykli wojacy. a moze nawet bardziej niz zwykli zolnierze. Poza tym, oni moze nie zabieraja spiwora, telefonu satelitarnego i pontonu ze soba, ale maja mase innego malego spzretu. pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts