Foka Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 no, jest metalowy SOCOM z blow backiem... echhh... ja chceee taki zeeestaaaaaw... maaaaamooooo... Mk 23 - $199 kabura - $49.80 LAM Unit - $87 tlumik - $69 magazynek - $39.50 ---------------------------- co daj przy dwoch dodatkowych magach - $483.80 *3,85zl= 1 862zl czy to nie za drogo na bron boczna? :D Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Ile ??!! 1862zł ??!! Rety... za to już wysokiej klasy AEG jest... Ale to w końcu SOCOM <smile_śliniący_się_na zdjęcie>. 270 FPS, ponad jeden kg. Cudo... :) Ale trza przyznać, że sam SOCOM bez LAM unit nie jest tak piękny. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Foka zlituj się... nie rób smaka :twisted: Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 hehe foka dolicz czesci zapasowe + high flow valvy (zeby wogole jakos strzelal) , przynajmniej to wynika z licznych i czesto powtarzanych opinii o socomie z KSC, na airsoftplayers.com i arniesairsoft.co.uk z tego co wyczytalem to z tych uzytkownikow ktorzy wytrwali , to posiadali po kilka socomow (poprzednie zamienily sie w czesci zamienne) , a szczsliwca ktory z powodzeniem usunal wszelkie "bugi" znalazlem tylko jednego - na pistolet (sam) z tego co pisal wydal "raptem" 400$ :) Quote Link to post Share on other sites
Seba Posted February 24, 2004 Report Share Posted February 24, 2004 Jestem bardzo szcześliwym posiadaczem tego pistoletu, niestety ta wersja nie ma metalowej szyny. Można ją dokupić za skromne 160$. Do tego dysza high-flow i mocniejsze spreżyny do środka co da razem, około 400$ za sam pistolet z metalową szyną :cry: . Mimo wszystko jest to jeden z najlepiej sytrzelających pistoletów z jakimi miałem do czynienia, a strzelałem z colta 1911 wa, berety centurion wa, glocka 18 ksc, tactical mastera. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 25, 2004 Author Report Share Posted February 25, 2004 hmmmm jaka metalowa szyna??? zgaduje, ale to daleki strzal, ze codzi CI o zamek???? Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted February 25, 2004 Report Share Posted February 25, 2004 wiesz Foka jak zwykle się czepiasz ;) a ten produkt nazywa sie "metal slide" co wg mnie nie oznacza "zamek" czyż nie?? a jeśli chodzi o wyliczenia to dodaj przesyłkę i cło ;))) pozdrowienia Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 25, 2004 Author Report Share Posted February 25, 2004 no i widzisz, gdybys uzyl zwrotu "metal slide" to bym sie nie czepial, bo byloby poprawne. ale w jezyku polskim jest to zamek i kazde inne okreslenie jest po prostu niepoprawne i bede sie tego czepial. To gorzej niz gdybys na lufe powiedzial rureczka.... ;) jedyna szyna jaka jest w USP to szyna do montowania LAMa i zdecydowanie nie jest ona metalowa, nawet w oryginale :) Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted February 25, 2004 Report Share Posted February 25, 2004 Foka ale ja i Seba to nie ta sama osoba :lol: a co do poprawności nazywania również jestem ortodoksem ale Seba to mój kumpel (team mode on) spodziewałem się poza tym z Twojej strony wykładu lingwistycznego z licznymi przykładami....;) ehhh nic w tej Polsce nie ma pewnego.... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 25, 2004 Author Report Share Posted February 25, 2004 Foka ale ja i Seba to nie ta sama osoba :lol: no tak... faktycznie... najlepszy dowod ze nie zwracam uwagi KTO pisze ale CO :) spodziewałem się poza tym z Twojej strony wykładu lingwistycznego z licznymi przykładami....;) ehhh nic w tej Polsce nie ma pewnego.... lubie zaskakiwac ;) Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted March 18, 2004 Report Share Posted March 18, 2004 Ja mam takie pytanko - co myslicie o SOCOMie ale z TM? Ten co jest dostepny w firearms za 800 zl (600 w promocji teraz) - posiada tlumik i atrape LAM'y ;> Mial ktos cos z nia? Mysle czy wykonanie/osiagi sa lepsze/gorsze od beretty 92f tez z TM. A co do wykladow. Mam pytanko - jak sie nazywa ten element "chroniacy" spust? (taki luk przechodzacy od rekojesci do loza(?) broni) Pamietalem i za cholere nie moge sobie przypomniec. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted March 18, 2004 Report Share Posted March 18, 2004 Sie to kabłąk nazywa. Co do socoma Tm to bylo, starczy poszukac... a moze nie bylo :P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 18, 2004 Author Report Share Posted March 18, 2004 kiepski, jak dal mnie tandetny wyglad... i no-blow-back... dla mnie odpada Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted March 18, 2004 Report Share Posted March 18, 2004 z tego co slyszalem to strzela lepiej niz blowbackowe gaziaki natomiast ma marne wykonanie a LAM to sie nadaje do wyrzucenia ew. mozna postawic jako cel w qtry sie strzela :P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 18, 2004 Author Report Share Posted March 18, 2004 z tego co slyszalem to strzela lepiej niz blowbackowe gaziaki w wiekszosci przypadkow tego samego producenta tak jest. na BB idzie duzo gazu natomiast ma marne wykonanie zgadza sie a LAM to sie nadaje do wyrzucenia ew. mozna postawic jako cel w qtry sie strzela :P zgadza sie Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted March 19, 2004 Report Share Posted March 19, 2004 Hmm to istnieje jakis calkiem calkiem SOCOM, niekoniecznie z dodatkami jakimis za cene do 600 zl? poza tym z TM :/ Taka ciekawa bron i tak malo replik. Chyba ze sie myle. Szperalem na roznych stronkach i malo tego jakos. Btw thx za info ;> Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted March 19, 2004 Report Share Posted March 19, 2004 Za granica sprzedaja "okrojona" wersje SOCOMa TM tzn bez tlumika, "LAM"a i walizki, odpowiednio taniej, u nas na razie nima. Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted March 20, 2004 Report Share Posted March 20, 2004 W polsce, ten socom z bajerkami, nie jest taki straszny cenowo (600zl) jesli chodzi o to ze ma tlumik no i atrape LAM'u. Chodzi raczej o to ze ten pistolet, jak twierdzi Foka niebardzo jest na poziomie. Co dziwne bo to TM jest. Inne firmy raczej na polskim rynku nie sprowadzaja socoma z BB i wogole takiego calkiem calkiem ;>, nie? Edit: Wlasnie zaueazylem ze firearms twierdzi, ze ten socom mam 320 fps. I twierdzi ze beretta tez z TM ma 280. Widac roznice miedzy BlowBackiem i bez niego? I tak co jak co duzy, brzydki socom z tlumikiem, z odbijajacym zamkiem i laserkiem (przerobiana atrapa badz kupiony LAM zza granicy) to niepowtarzalna dawka klimatu... Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted March 20, 2004 Report Share Posted March 20, 2004 Inna sprawa, że nawet służby specjalne, dla których projektowany był SOCOM ("pierwszy bojowy piastolet"), skłaniają się podobno w kierunku USP .45 w wersji tactical ... niby poręczniejszy a osiągi niewiele gorsze... Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted March 20, 2004 Report Share Posted March 20, 2004 Tia. USP Tactical to to co Socom tylko ze socom jest na kupionej licencji USP od HK i jesli sie nie myle niema szyny montazowej do LAMu. Ale tlumik chyba tak. Gdzies mi przelecialo kiedys porownanie tego ale dawno temu. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted March 20, 2004 Report Share Posted March 20, 2004 Jest jeszcze taki drobny szczegol, mk. 23 SOCOM jest "troszeczke" wiekszy od USP :P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 21, 2004 Author Report Share Posted March 21, 2004 SOCOM jest wiekszy, USP ma szyne montazowa, a np SOCOM ma oddzielna dzwignie decocingu... roznic pewnie jest wiecej ale nie chce mi sie teraz myslec ;) Quote Link to post Share on other sites
GWNh_Strap Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 Mam SOCOMA KSC i jest rzeczywiście świetnie wykonany. Poza tym to straszny kawał grzmota, a z tłumikiem KSC (tylko taki ponoc pasuje) ma chyba z pół metra długości. Jak dojdzie do niego LAM, to to bedzie wieksze od MP5! Co do jakości wykonania napisałem,ale jest jedna rzecz, która mnie tochę ni pasuje. Blow-back. Jest on faktycznie mocny (Hard-Kick) ale niestety jakis taki "gumowy", brakuje mu tego rasowego dźwieku. Może jak zmienię zamek na metalowy, to powinno być lepiej. A propos, KSC na pudełku pokazuje full dodatków, a z tego co wiem mozna tylko dostać tłumik i ewentualnie metalowy zamek. Jest tam świetny dwuczęściowy LAM, ale gdzie go szukać...? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 Hmmm... a mnie ciekawi inna kwestia. Czy LAM od SOCOMA bedzie pasowal na USP?? O ile mi wiadomo to szerokosc szyny jest taka sama ale SOCOM ma chyba szyne dluzsza. Jak to bedzie?? Ronin Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 21, 2004 Author Report Share Posted March 21, 2004 Jest tam świetny dwuczęściowy LAM, ale gdzie go szukać...? a ten Ci nie odpowiada? :) latarka Sure Fire'a, normalny laser, a nie jakas diodka jak w TM... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts