TheFerryman Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Witam, jestem nowym userem. Właśnie wypakowałem swojego G&G RK104. Niestety przy strzelaniu wyleciała może jedna kulka. Reszta jakby w ogóle nie wchodziła do całego mechanizmu. Wygląda to tak, że blokują się nie w samej lufie, ale na samym wejściu (nie wiem, chyba jest tam gumka hop-up jeżeli dobrze rozumiem). Nie za bardzo wiem od czego zacząc. Miałby ktoś jakiś pomysł? Pzdr Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Hicapa na kręciłeś porządnie? Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 i ile wulek do niego wrzuciłeś? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
TheFerryman Posted October 4, 2008 Author Report Share Posted October 4, 2008 No wpadłem o co chodzi. Gumka Hop-up jakby blokowała kulki. Regulowałem mechanizm i zaczął w miarę ładnie strzelac. Hi-cap był podkręcony, więc raczej była to wina Hop-up. Czy taki problem to standard, czy powinienem się martwic? ;) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Jeżeli hopek był ustawiony na max to tak, jest to bardzo prawdopodobne, że kulki będą się blokowały. Quote Link to post Share on other sites
TheFerryman Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 Hop-up podkręcony na ok 80% blokuje kulkę (gumka trzyma ją w lufie). Generalnie hop-up mam ustawiony na jakieś 15-20% i wtedy strzela optymalnie, natomiast nurtuje mnie kwestia - czy tak dzieje się standardowo we wszystkich replikach? Quote Link to post Share on other sites
KK Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Czy we wszystkich to nie wiem ale w tych co ja miałem działo się dokładnie tak samo :) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 (edited) W swoim AK 104 spaliłem gumkę przy 5% około :) stockowa przy 600FPS poprostu się stopiła ;p Edited October 6, 2008 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts