Spajda Posted February 25, 2004 Report Share Posted February 25, 2004 Witam! Jako, że nie uzyskałem pozytywnych wyników w opcji SZUKAJ, stawiam temat: Czy ktoś upgrejdował Tanakę lub wie coś na ten temat ? Konkretnie chodzi mi o model POLICE, ale jeśli wiecie coś na temat innych modeli - piszcie :) 1. Czy Tanaka wytrzymuje załadowanie Red Gas`em ? 2. Czy pasuje dłuższa lufa niż stockowa 639mm? 3. Czy po wydłużeniu lufy można zwiększyć podawanie gazu (np, kręcąc zaworkiem)? Pytam, żeby się zorientować, czy jest to możliwe, a może ktoś już robił podobne manewry? Na sieci niewiele znalazłem (albo nie umiem szukać :P ) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PA Posted February 25, 2004 Report Share Posted February 25, 2004 Chyba wiele na sieci nie ma. Ja szukając o samej - nieupragowanej - Tanace niewiele znalazłem. Rozumiem, że chcesz się dowiedzieć jako ciekawostki o upgradzie Tanaki, bo nie mogę zrozumieć po co komuś podkręcanie tego cuda jeżeli to strzela celnie i daleko jak na Airsoft. 600 fps to i tak dużo. Jak dla snajpera w sam raz albo zbyt wiele. Jedyny upgrade w tym momencie to kupienie prawdziwego Remingtona i One shot - one kill :P Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted February 25, 2004 Report Share Posted February 25, 2004 MOC-FPS, przy kulce(waga): - 0,20g: 570 fps - 0,25g 530 fps - 0,28g 505 fps - 0,30g 495 fps - 0,43g 445 fps Zasięg skuteczny: przy kulce 0,3g - 70 metrów jesli masz takie osiagi jak wyzej to co ty jeszcze chcesz upgrade'owac?? Ja nie widze zadnego sensu w tym, chyba ze chce zrobic de-upgrade :) to na pewno sie da :) Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted February 25, 2004 Author Report Share Posted February 25, 2004 Pytam, żeby się zorientować, czy jest to możliwe Oczywiście teoretycznie. Nawet bez upgrejdu trzeba zachować ostrożność, a po upgrejdzie to bym się bał do ludzi z tego strzelać ! Jeszcze komuś stała by sie krzywda. (Usunięto przez Modertora.) Chcę tylko wiedzieć, czy taki tuning jest możliwy, a nie że chcę go wykonać :) A i tak Mały się będzie przede mną chował :P Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted February 25, 2004 Report Share Posted February 25, 2004 Jasne ze jest mozliwe, przyjada szwedzi to sobie zobaczysz Tanake 650fps :) strzelac z niej nie beda ale pokazac pokaza. Uwazam ze wiecej niz 550fps jest zbedne :) Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted May 12, 2004 Author Report Share Posted May 12, 2004 Mam już Tanaczkę w łapkach, przeszła pierwsze testy bojowe, i jestem pod wrażeniem Jednak za bardzo rozrzuca kulki... Chcę do niej włożyć precyzyjną lufę, oczywiście dłuższą niż stockowa, i zwiększyć podawanie gazu ( da się w zamku). Niestety nie spotkałem się z lufą dłuższą niż stockowe 639 mm, a nawet ktoś miał 590 mm. Jeśli znacie dojście do dłuższej lufy, byłbym wdzięczny za linki, ew. przyślijcie mi na adres domowy :) Czy ktoś wie czy spasuje lufa od PSG1 ? Pozdrawiam. P.S. Czy dwójnóg: http://military.pl/s/m/CAA028M.html pasuje do mocowania tanaki? Z tego co widzę, to mocowanie jest na szynę RIS. Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted May 12, 2004 Report Share Posted May 12, 2004 lufa od psg1 nie bedzie pasowac zauwaz ze lufa wewnetrzna w tanace sklada sie z 2 czesci , a takze gumki hop upu sa 2 a w aegach czy standardowych gazach masz 1 czesciowe lufy z "miejscem" na 1 gumke. Dluzszej lufy do tanaki poza 639 nie znajdziesz, a co do rozrzucania , uzywalem .3 ostatnio bylo baaardzo przyzwoicie , wiec przy 0.36 powinno byc idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted May 8, 2005 Author Report Share Posted May 8, 2005 Witam ponownie. Otórz zakupiłem zestaw majsterkowicza do tuningowania tanaki :P Składał się on z: "Military comversion kit" - Preclufy+lufy zewnętrznej+metatlowej komory strzelniczej http://b2b.guay2.com/modules.php?full=1&se...=view_photo.php Niestety w sklepie w którym kupowałem owe cudo (włochy) nie testowali tego do modelu M700. Zauważyłęm, iż jest to tuning do M24 :( Części pasują do komory strzelniczej, jednak lufa zewnętrzna nie wchodzi do łoża ! Musiałem lekko spiłować łoże, żeby zmieściła się cała lufa... Są 2 typy tego zestawu "TANGO" oraz "FLUTED" Myślę, że wersja "FLUTED" która ma 2 rowki w zewnętrznej lufie będzie idealnie pasować pod łoże M700 Tanaki. http://b2b.guay2.com/modules.php?set_album...=view_photo.php "powerpack" - zawierający zestaw sprężynki, młoteczka do zamka oraz 2x bolca i L-suwaka do magazynka. http://www.safarasoftair.com/popup_image.php?pID=695 Podzielę się obserwacjami: 1. Zestaw jest cholernie ciężki (przy najbliższej okazji zważę - po montażu wygląda mi na 5 kg z lunetą) 2. Wersja "tango" nie pasuje do łoża M700 -> na stronie producenta nie ma nawet zaznaczone, że do M700 pasuje (tylko informacja: for TANAKA M24) 3. Ślicznie wygląda po montażu (nie mam cyfraka, zapraszam do Krakowa na oglądanie, jak ktoś zrobi zdjęcie - umieszczę je). 4. BRAK MOCOWANIA KOŃCA LUFY DO ŁOŻA - LUFA "LATA". Niezbędne jest przytwierdzenie lufy do łoża przy pomocy dobrego patentu (jeszcze nie wymyśliłem takiego najmniej szpecącego) 5. Montaż zestawu "powerpack": a. jest to wersja do zamka "powerbolt" -> do stockowego zamka nie pasuje kowadełko - jest za szerokie. Jedynie wymieniłem sprężynę na silniejszą. b. tuning magazynka jest ciężki - gaz uciekał przy jakimkolwiek ustawieniu bolców (regulowanych). Zkręciłem na minimum i jest dobrze. przy zwiększeniu długości tego bolca magazynek nie wchodzi do komory (blokuje się na wystającym bolcu). Po zamontowaniu całego zestawu stwierdzam poprawę osiągów o 30%. Zasięg skuteczny 80m. FPSy zmierzę niedługo, a wyniki zamieszczę później. PozdrO Quote Link to post Share on other sites
che Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 mam pytanie.. czy to co wykonales jest mozliwe we wszystkich snajpach z serii M700 tanaki ? [sry za odgrzewanie tematu, ale mnie to ciekawi :lol: ] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts