kerth Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Witam, Buduję emkę marzeń :D Stanąłem na jednym punkcie - zmieszczenie akumulatora do prowadnicy kolby. Z akku mogę zejść do mniej więcej 26mm przekątnej. Nie zmieszczę tego w prowadnicy od M4A1 G&P Czy ktoś może próbował coś takiego zrobić? Szukam kolby z jak najszerszą prowadnicą. Chcę mieć regulowaną kolbę, ale nie chcę kolby mieszczącej baterię po bokach (SF). Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2763 może spróbuj z tym? ;-) Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted October 12, 2008 Author Report Share Posted October 12, 2008 (edited) Po pierwsze niestety przekątna za duża (około 27mm), po drugie, cena nieciekawa. Ja myślę o tym: http://www.modelmotor.com.pl/tabid/67/Cate...37/Default.aspx Edit: właśnie zauważyłem opis. Będę więc mailował do ASGShopu :) Dzięki!! Edited October 12, 2008 by kerth Quote Link to post Share on other sites
Adria_n Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Napisz jak to wszystko działa, jak z z działaniem tego akumulatorka, jeśli dobrze odczytałem ostatniego posta wybór padł na aku z asgshop. Jeżeli dobrze rozumiem napięcie 11,1 V nie nadaje się do replik w stocku ok 350 fps czy się może myle? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Napisz jak to wszystko działa, jak z z działaniem tego akumulatorka, jeśli dobrze odczytałem ostatniego posta wybór padł na aku z asgshop. Jeżeli dobrze rozumiem napięcie 11,1 V nie nadaje się do replik w stocku ok 350 fps czy się może myle? Mylisz się. Czy ktoś może próbował coś takiego zrobić? Szukam kolby z jak najszerszą prowadnicą. Chcę mieć regulowaną kolbę, ale nie chcę kolby mieszczącej baterię po bokach (SF). Niestety prowadnice mają praktycznie standardowy obwód więc Twój pomysł odpada. Pytanie teraz jest do Ciebie jaki front grip masz zamiar zastosować w Swojej Emce? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted October 13, 2008 Author Report Share Posted October 13, 2008 Antol: Teraz mam batkę w gripie. Chcę ją wyrzucić na tył. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Solo uzywa baterii LiPo 11,1 V u siebie w PTW na zlotym cylindrze. Tez trzyma ja w stock pipe i zadnych problemow. Zwracal mi jedynie uwage na koniecznosc uzywania BARDZO DOBREJ KLASY LADOWARKI w wypadku korzystania z pakietow LiPo! Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Pytanie off topowe: A King Arms do takich się zalicza? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Antol: Teraz mam batkę w gripie. Chcę ją wyrzucić na tył. No to obawiam się że jeśli chcesz mieć kolbę teleskopową to jedyne rozwiązanie to kolba SF. Jest jeszcze opcja kupienia sobie pokrowca na magazynek od M4 i zawieszenia go na kolbie, wyrzucenia zgrabnie kabli na zewnątrz i umieszczenie batki w tym pokrowcu. Dobrze zrobione to ładnie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted October 13, 2008 Author Report Share Posted October 13, 2008 No właśnie nie chcę ani tak, ani tak :) Dlatego kombinuję jak koń pod górkę. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Rozumiem że planujesz szyny RIS sobie wrzucić, a rozwiązanie z atrapą lasera i tam batkę? Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted October 14, 2008 Author Report Share Posted October 14, 2008 Nienienie Batka musi mi wejść do stock pipe i tyle. Mam pewną koncepcję. Jeśli wyjdzie, pochwalę się w weekend. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted October 20, 2008 Author Report Share Posted October 20, 2008 Mniej więcej osiągnąłem to, co chciałem. http://img406.imageshack.us/my.php?image=m4gf4.jpg Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 W jaki sposób to osiągnąłeś? Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted October 21, 2008 Author Report Share Posted October 21, 2008 Trochę lutowania, trochę piłowania, dużo główkowania i już :) Musiałem zrobić przebieg kablowy do tyłu - co się wiązało z piłowaniem body. Mosfet jest polutowany bardzo na płasko, żeby wszedł pod baterię. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Eee jak będziesz kiedyś na strzelance to się uśmiechnę na oględziny. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted October 21, 2008 Author Report Share Posted October 21, 2008 Nie ma sprawy Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 A którą baterię wykorzystałeś? Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted October 21, 2008 Author Report Share Posted October 21, 2008 Tą: http://www.modelmotor.com.pl/tabid/67/Cate...37/Default.aspx Nie mam tuningu mocowego (uważam, że nie potrzebuję), więc 7,4 (z mosfetem) spokojnie wystarcza. Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 (edited) ta, do której linka podałeś to akurat 11,1 V ;) natomiast jest tam też oczywiście 7,4V. Cena mnie zmiotła, porównując do sklepów asg. EDIT: chciałbym jeszcze się dowiedzieć, jak się ma fakt 1100mAH? czy nie jest to aby mało? na ile około wystarcza? Edited October 22, 2008 by I3ongo Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted October 22, 2008 Author Report Share Posted October 22, 2008 Ups, mój błąd. Ta oczywiście: http://www.modelmotor.com.pl/tabid/67/Cate...36/Default.aspx Wcześniej miałem 9,6V 1100mAh i prądu wystarczało. Mam nadzieję, że nic się nie zmieni :)) Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Kerth, a próbowałeś z tą 11.1v? Wejdzie? Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Wejdzie :) z ciekawości sam taką kupiłem Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 bajer z ładowaniem do kolby ekstra, mam nadzieję, że batka nie będzie sprawiała problemu, póki co wszystko bomba. Szkoda że we front RISie jest odrobinę za mało miejsca żeby ją wygodnie upchnąć. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Czy ktoś może wrzucić schematyczny rysunek z umieszczeniem kabli w prowadnicy? Wejdzie do niej jeszcze mosfet, np. taki: http://allegro.pl/item468306732_uklad_mini..._generacja.html ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts