KicpA Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 ...więc cała reszta prądu płynie między źródłem (G) a drenem (D) Tu jest błąd. Oznaczenie G (gate) oznacza bramkę sterującą tranzystora. Natomiast źródło oznaczone jest poprzez literę S (source). Nic się nie stało napisałem po prostu że już było. Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted May 8, 2009 Author Report Share Posted May 8, 2009 Instrukcja do V2. Wersja Hk 416D JG. Trza przygotować narzędzia nie będę pisać co bo rozbierałem już z 6 egzemplarzy Hk z JG i każdy był inny … Pierw rozbieramy replikę do samego gołego GB. Pierw ale strzelamy na single. Żeby sprężyna była rozluźniona. Usuwamy baterie z kolby. ( lub z puszki ) I od razu odkręcamy kolbę i dajemy na bok. Następny krok wybicie pinów i ściągnięcie górnej części repliki. Gdy już mamy dól body z GB odkręcamy śruby od silnika i wyciągamy go. Potem usuwamy uchwyt broni( dwie śruby w środku ) Następnie wybijamy pin który jest pod numerem seryjnym repliki. I odkręcamy uchwyt magazynka. Gdy to zrobimy wyciągamy GB. Rozbieramy naj lepiej zrobić to z instrukcją obsługi na internecie naj lepiej. Po otwarciu i oczyszczeniu ( zalecam zrobić to ) Rozbieramy spust ( bo nam będzie zawadzał przylutowaniu) Potrzeba nam cienki 1,5 mm przewód Lutujemy go w górnej części spustu. I prowadzimy go przez GB jako pierwszy przewód tak żeby był na dole rowków. Do pierwszego miejsca lutujemy rezystor 100 ohm i Do rezystora dwa przewody jeden silnikowy ( naj lepiej wziąć kabel wy lutowany z GB )a drugi DŁUGI który pójdzie za GB. Układamy dobrze przewody w GB. Cienki przewód na dole potem czerwony i czarny u góry. Długość czarnego kabla TEŻ JAK NAJ DLUŻSZA. Jak po lutowane w GB to składamy spust i składamy GB POWODZENIA :D Po złożeniu umieszczamy mosfet tak gdzie chcemy ( ja umieszczałem w kolbie ) Dlatego długość kabla jaki zostawiamy musi być taka żeby nam starczył. Czarny przewód od silnika do środkowej nóżki mosfetu, do prawej nóżki minus z baterii. ( patrz instrukcja poprzednia ) Czerwony przewód do GB. A ten mały przewodzik z GB do prawej nóżki. I JEST :D Jeden z tych mosfetow działa w HK z m140 gurdera i bateri 9,6 V. Śmiga dobrze. Link to post Share on other sites
koonik Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Czarny przewód od silnika do środkowej nóżki mosfetu, do prawej nóżki minus z baterii. ( patrz instrukcja poprzednia ) Czerwony przewód do GB. A ten mały przewodzik z GB do prawej nóżki. Lewej. Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 A czy rezystora 100Ohm nie montuje się na tym cienkim czarnym kabelku zamiast na tym czerwonym?, czy nie ma to różnicy? Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted September 10, 2009 Author Report Share Posted September 10, 2009 Obecnie po wielu testach na chronografie odkryłem że ROF zwiększył się na poziomie 3-5 kulek na sec. Reakcja spustu jest większa i czyściejsza. Wnioski oparte na testach i badaniach. I kilku replikach. Link to post Share on other sites
zlotybb Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Chciałbym się dowiedzieć jaki MOS polecaci dokłednie jaki model. Bo w temacie jest o 2 mow i nie weim który jest lepszy. Dzięki za odpowiedz Pozrdawiam Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 (edited) Prześledź wszystkie strony wątku a na pewno znajdziesz :D Edited September 13, 2009 by Marek Kiljan Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted September 14, 2009 Author Report Share Posted September 14, 2009 Witam. Muszę z przykrością napisać tego posta. Widząc dziś allegro przeraziło mnie to co ludzie sprzedają tam. Bo to co zobaczyłem to jest TOTALANA podróbka. Zrobienie masakryczne. Udostępniłem to z dobrego serca a teraz ludzie robią coś na wzór mojego. LUDZIE za to co tam jest NIE daje gwarancji czy będzie działać ! To co tam się znajduje to totalna podróbka z bajerami. I raczej zaszkodzi replice niż pomoże. Na mój MOSFET poszło kupa kasy jak i czasu żeby zrobić porządnie go. Teraz mam możliwość sprzedaży ich. Jako sprawdzone i działające urządzenia z gwarancją. I w nie takiej cennie jak na allegro. Jeśli ktoś naprawdę chce Mosfeta działającego to zapraszam na stronę Silesia Factory. Pewne i sprawdzone ! ( do moderatora proszę zostawić to tak jak jest i zamknąć temat. Żeby się nie szerzyła herezja i głupota ) Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 (edited) TheSkip z allegro robi dobre mosfety, kupiłem takiego z radiatorem, śmiga aż miło patrzeć. Co do mosfetów z allegro, taki koleś sprzedaje je pomalowane na czarno za 3 dychy chyba. Kupiłem 3 sztuki z kolegą i wszystkie się spaliły z miejsca, słowem: kij mu tam gdzie ciemno. Mam 3 tranzystory i nie wiem czy działają, możecie powiedzieć jak miernikiem je sprawdzić? Na mój MOSFET poszło kupa kasy jak i czasu żeby zrobić porządnie go.Teraz mam możliwość sprzedaży ich. Jako sprawdzone i działające urządzenia z gwarancją. Chyba na głowę upadłeś! Nie masz monopolu na to i twój schemat jest banalnie prosty, jeśli masz wątpliwości, posądź ich o plagiat o ile zarejestrowałeś to w urzędzie patentowym. Kiedyś na allegro sprzedawałem kolby drewniane do rugera, konkurencja szybko chwyciła temat jednak moje okazały się trwalsze i wykonane na profesjonalnych maszynach. Chcesz żeby twoje było na wierzchu? Pokaż że Twoje jest lepsze. Edited September 17, 2009 by Marcinek83 Link to post Share on other sites
KicpA Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Jak masz nie wlutowane to sprawdź czy miernik wskazuje zwarcie jak przyłożysz jedną końcówkę do drenu a drugą do sourca i tak na wszystkie sposoby. Jak będziesz miał zwarcie miedzy którąś z nóżek to znaczy że prawdopodobnie przepalony. I w nie takiej cennie jak na allegro.Jeśli ktoś naprawdę chce Mosfeta działającego to zapraszam na stronę Silesia Factory. Daruj sobie taką samo reklamę. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 No tak, taka reklama musi być uzgadniana z Adminami forum wg. regulaminu, coś to tym wiem ;) Link to post Share on other sites
fiedotow Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Zgodnie z prośbą autora (troszkę z poślizgiem) zamykam... Link to post Share on other sites
Recommended Posts