Witia Posted February 28, 2004 Report Share Posted February 28, 2004 Mam takie pytanko, czy ktoś widział na własne oczy, dotykał, strzelał, a może nawet posiada ten rewolwer? Sądząc ze zdjęcia umieszczonego na military.pl wygląda "jak żywy", ale zdjęcia czasami mylą... inne zdjęcie można zobaczyć też na stronie producenta: http://www.toygunuhc.com.tw/ Podoba mi się strasznie, ale zanim zdecyduje się go kupić, wolę usłyszeć radę posiadaczy, względnie tych, którzy go widzieli, wszak kosztuje 174 PLN, co jak na krótką sprężynkę wcale nie jest mało. Najważnieszy jest dla mnie wygląd (tworzywo nie może być zbyt "plastikowe"), oraz bezawaryjność (w końcu prawdziwe rewolwery słyną z niezawodności), zasięg nie jest dla mnie istotny (na pewno jest dość słaby - sprężyna 0,3J) w opisie podają że posiada system Single Action i Double Action, jeżeli dobrze to rozumiem, to działa jak prawdziwy? tzn. można strzelać po odciągnięciu kurka, lub bezpośrednio przez naciśnięcie na cyngiel? (co z napinaniem tłoka, gdyby rzeczywiście tak było, bez odciągnięcia kurka, a jedynie poprzez naciśnięcie cyngla tłok napinał by się chyba bardzo ciężko?) Smith & Wesson M19 4" na military.pl jest jak dotąd chyba jedynym rewolwerem ASG jaki można dostać w Polsce (z tąd może wyższa niż w przypadku pistoletów cena ?), mimo wszystko wydaje mi się że warto zapłacić trochę więcej niż za pistolet, po to aby poczuć się jak Clint Eastwood... Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Kiedyś pytałem się Maćka z military jak ten rewolwer się przełoadowuje, i on mi powiedział że odciągając kurek do tyłu naciąga się tłok. Powiedział też że z tego względu moc oraz zasięg tego guna jest bardzo słaby. Quote Link to post Share on other sites
Wochu Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Ja go widziałem "na żywo", trzymałem go w ręku i raczej niepolecam, bo wydaje mi się że łatwo go zepsuć, a poza tym jest bardzo słabiutki jeśli chodzi o osiągi... Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Ja mam rewolwer M-29 (6"), czyli w oryginale S&W 44 Magnum. Ma dluzsza lufe od tego o ktory pytasz i drewnopodobna rekojesc. Generalnie jest to bardzo slaba sprezyna, zasieg to jakies 5-10 metrow, przeladowuje sie go poprzez naciagniecie kurka, trzeba to zrobic przed kazdym strzalem. Moim zdaniem moze sluzyc jako dekoracja lub bron ostatecznej obrony. Jezeli chodzi o konstrukcje, to caly jest z plastiku, poza lufa, sprezynkami i srobkami, ale sprawia wrazenie solidnej. Fajna zabawka, ale niestety tylko zabawka. Quote Link to post Share on other sites
Witia Posted March 1, 2004 Author Report Share Posted March 1, 2004 Dzieki za wypowiedzi, raczej nie nastrajają hiperoptymistycznie... Jeśli chodzi o zasięg - te 10 m w zpełności mi wystarcz (i tak zazwyczaj strzelam w chacie do tarczy - przynajmniej nie porozbijam doniczek :-) ) 5 m - to już troche gorzej ... ciekawy jeszcze jestem czy kurek naciąga się ciężko ? i co najważniejsze - czy ten rewolwer jest w miarę trwały (czy nie rozsypie się po 100 strzałach) ? a plastik - wygląda ładnie, czy raczej "kioskowo - odpustowo" ? Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted March 1, 2004 Report Share Posted March 1, 2004 Smith & Wesson M19 4" na military.pl jest jak dotąd chyba jedynym rewolwerem ASG jaki można dostać w Polsce (z tąd może wyższa niż w przypadku pistoletów cena ?), mimo wszystko wydaje mi się że warto zapłacić trochę więcej niż za pistolet, po to aby poczuć się jak Clint Eastwood... A dlaczego jedyny? Rewolwerow jest troche, z tym, ze sa to gaziaki [wiec nie to forum], kosztuja oczywiscie wiecej, ale jak sam mowisz, warto zaplacic wiecej by sie poczuc jak niesmiertelny i wielki Clint, ktorego swoja droga wielkim fanem jestem :]. Colt Python TM jesli mnie pamiec nie myli nie byl przerazajaco drogi, zapytaj military ew. machinegun za ile mogli by go sprowadzic... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts