Konrad_BW Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Otóż mam taki problem w moim lugerze [WE] zamiast semi zrobiło się full auto jak temu zaradzić ? Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 -=treść skasowana=- Przestań pisać człowieku kretyńskie, nic nie wnoszące komentarze do innych postów... Chyba że chcesz sobie odpocząć trochę od forum... Chopin Quote Link to post Share on other sites
J. Connor Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Mam ten sam problem.. Dodatkowo mam jeszcze (czasami) tryb burst - trzy kulki w serii.. Pistolet strzela pojedynczo, tzn po strzale trzeba odciągnąć zamek żeby strzelić ponownie :( Blowback zniknął już chyba zupełnie :( Wie ktoś co na to poradzić? Niestety widzę ze mój problem nie jest odosobnionym przypadkiem. Próbowałem już tricku z rozłożeniem i złożeniem repliki, żadnych części jednak nie brakuje w środku, uszczelki wydaja się być ok... Pistolet nie upadł, nie był rozbierany, trzymany i testowany w temperaturze pokojowej. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Konrad_BW Posted January 2, 2009 Author Report Share Posted January 2, 2009 Sprawdź czy masz to kółeczko(na zdjęciu) może ci wypadło i kurek blokuje cylinder gazowy. A full auto mi zniknęło kiedy przesmarowałem pistolet Quote Link to post Share on other sites
Bassovy Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 A czy pojawił się u was problem z HOPem? Jakbym nie ustawiał wali co sił na 10 metrów potem kulka kręci w dół ze sporą siła…regulacja nie daje efektu Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 wytrzyj ze smaru. Quote Link to post Share on other sites
lehoslav Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Jak sobie poradziliśmy z tym wystrzeliwaniem wszystkich kulek w lugerze? Oprócz puszczającego z każdej strony magazynka, ostatnio doszedł jeszcze ten problem... Jeżeli ktoś zechce mi pomóc, proszę o dokładny opis, bo nawet nie wiem, jak się tą replikę rozbiera. Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 W P 08 WE, wyrabia się zapadka blokująca kurek w tylnej pozycji. Wystarczy podszlifować minimalnie tą część i wszystko jest OK. Jak będę miał czas to opiszę dokładniej jak to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
laccki007 Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 MAm prblem zgubilem to kólko opisywane przez uzytkownika Konrad_BW co mam zrobic ? ;( pomocy ? Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 U mnie jest tak samo, po 10 metrach kulka spada. Gdy zbytnio przykręcam hopup to albo BB nie działa, albo z magazynka podaje za dużo kulek.. Przejrzałem gumkę i jest uszkodzona dlatego że raz za bardzo przykręciłem hopa. Sprawdź Bassovy czy nie masz też uszkodzonej gumki.. wydaje mi się że wymiana gumki hopup i delikatna regulacja hopupa załatwi sprawę.. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 (edited) U mnie jest tak samo, po 10 metrach kulka spada. Gdy zbytnio przykręcam hopup to albo BB nie działa, albo z magazynka podaje za dużo kulek.. Przejrzałem gumkę i jest uszkodzona dlatego że raz za bardzo przykręciłem hopa. Sprawdź Bassovy czy nie masz też uszkodzonej gumki.. wydaje mi się że wymiana gumki hopup i delikatna regulacja hopupa załatwi sprawę.. A ja niedawno grzebałem w tej replice i ona NIE MA HU a śruba którą się kręci służy jedynie mocowaniu uszczelki z taką obudową na wlocie lufy. Wygląda to jak komora HU ale to nie jest komora HU a gumka HU to tylko uszczelka, nie podkręca. Pewnie z różnych okresów produkcji jest różnie ale w tym egzemplarzu NIE BYŁO. Brak BB rozwiązuje się przez wyczyszczenie gnata i poprawienie/wymianę uszczelki tłoka BB ew nawinięcie pod nią taśmy teflonowej żeby toto szczelne było. Edited September 15, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 laccki007, ja też zgubiłem i jakoś działa ;p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts