Pionier Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 (edited) Witam. Mam problem z rk06. Od pierwszego strzału hop up nie działa. Czasami tylko podkręcał co którąś kulkę. Zdarzało się, że strzelał 2 kulkami na semi. Wystrzeliłem 3k kulek i teraz w ogóle nie podkręca. Dzisiaj rozłożyłem AK, wyciągnąłem komorę, gumkę (trochę ją osuszyłem) i złożyłem wszystko ponownie. Nic się nie zmieniło. Dalej zdarzają dublety :/ Gumka raczej nie jest uszkodzona. Wymienię ją na guardera. Czy to, że strzela 2 kulkami jest winą gumki? (sprawdzałem na 2 magach, więc to na pewno nie wina magazynka) Edited October 26, 2008 by Pionier Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Moim zdaniem jest to wina gumki hop-up. Najprawdopodobniej gumka ma za szeroki kołnierzyk - nie ma się na czym zatrzymać więc wchodzi do lufy i zatrzymuje się dopiero na dystanserze co powoduje, że do komory wchodzą dwie lub więcej - Guarder przeźroczysty powinien być ok Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 szybka wymiana gumki hop up na pewno załatwi sprawę. leciuteńko siliconem też podaj i będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Nie lej żadnym olejem czy innym sikiem silikonowym. Gumka ma być w 100% sucha. I nie guarder przezroczysty tylko czarna Systema. Guardera popsujesz zanim zamontujesz ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Pionier Posted November 7, 2008 Author Report Share Posted November 7, 2008 Włożylem gumkę systemy i teraz strzela 3 kulkami na 50cm. Widocznie źle założyłem. Później spróbuje jeszcze raz. Na co zwrócić uwagę przy zakładaniu? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Na dokładność! I skrajną cierpliwość. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Strzelaj z innego magazynka. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Aha i nie kupuj gumki Gaurdera. Kupuj albo Systemę albo Prometheus. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Aha i nie kupuj gumki Gaurdera. Czemu? Guardery są bardzo przyjemne. Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Sam mam, tzn miałem w RK guardera silikon. Taka świetna gumka że po 2k kulek kołnierzyk się rozszerzył i miałem AEG shot guna 4 strzałowego... Popełniłem błąd kupując Guardshita, mam naucze żeby kupić z tej systemy. Ale ok koniec offtopu. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Jeśli dobrze założysz i używasz dobrych kulek służy długi czas, ale muszę się zgodzić, są trochę nietrwałe. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Sylikonowy Guarder rozwalił się przy pierwszym rozłożeniu. Nawet bez uszczelnienia był. Po prostu porwał się. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts