Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Po co Ci takie dane?

Zazwyczaj do naszych silniczków podaje się takie dane jak:

- moment obrotowy - dla tego silnika 1,41 Kg*cm (odpowiada za to jakie przełożenie jaką sprężynę naciągnie)

- prędkość obrotowa - dla tego silnika 27 550 obr/min (odpowiada za szybkostrzelność repliki)

Powiedz coś więcej o celu uzyskania tej danej to postaram się pomóc.

Pozdrawiam.

Medium

Buah... To silniczki z AEG'ow wcale nie sa takie slabe... Mam pewien pomysl... Mianowicie chcialbym tez skonstruowac AEG'a (odlegla przyszlosc, prace nad metal body i drewniana kolba juz rozpoczete), a scislej: snajperke. I mam taki pomysl, zeby duza czesc predkosci (80%?) przelozyc na moc. Tzn. zeby silnik nie napinal sprezyny szybko, tylko powoli, ale z duza moca, co pozwoli na zastosowanie sprezyny... 300% przy silniku EG700 (jesli sie nie myle)... Pozostaje tylko kwestia zywotnosci tego silniczka...

mam taki pomysl, zeby duza czesc predkosci (80%?) przelozyc na moc. Tzn. zeby silnik nie napinal sprezyny szybko, tylko powoli, ale z duza moca, co pozwoli na zastosowanie sprezyny... 300% przy silniku EG700 (jesli sie nie myle)... Pozostaje tylko kwestia zywotnosci tego silniczka...

No tak, tak. Ale musisz pamiętać o kwestii, że jeśli silnik będzie za słaby to może najzwyklej w świecie nie ruszyć bo będą za duże przeciążenia. A jeśli nawet ruszy to prawdopodobnie silnik szybko powie bankowy.

• Create New...