Marecz Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Witam w nie długim czasie mam zamiar sobie zakupić Magazynek low-cap bądź mid-cap nie wiem czy opłaca sie kupić 4 tanie czy lepiej 2 porządnej firmy bo słyszałem że te tańsze krócej wytrzymują i często sie zacinają ?! Co polecacie ??!! Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 polecam midcapy MAGa oplaca sie sciagnac np 5szt z wgc Quote Link to post Share on other sites
Marecz Posted November 7, 2008 Author Report Share Posted November 7, 2008 a Mid-capy maga nie psuja się bo jednak są tanie a słyszałem że kumplowi sie zepsuł odrazu !! ? Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Nie wiem jak do kałasza, ja mam midy MAGa w M4 i nie narzekam na nie. Jestem z nich zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
callidionis Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Jak dla mnie to sama idea mid-capa to nieporozumienie. Kupując midy musisz pogodzić się z faktem, że wydasz fortunę na kulki, które w midach lubią się zacinać - więc muszą być dobrej jakości (przez co droższe) aby się nie zacinały. Kup low-capy a nie doświadczysz irytacji spowodowanej sprzętem, który odmówił współpracy. Co do marki to (moim zdaniem) nie ma to większego znaczenia. Jeśli będziesz o nie dbał to będą służyć. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Co Ty opowiadasz? Wybacz, ale nie spotkałem się nigdy z czymś takim jak opisujesz. Low i Mid capy działają na takiej samej zasadzie, mogą się jedynie różnić liczbą rzędów, w których ułożone są kulki. Quote Link to post Share on other sites
callidionis Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 (edited) Właśnie to, że w midach mamy dwa rzędy wpływa na to, że kulki lubią się w nich zacinać. Dlatego - jeśli midy to tylko wysokojakościowych producentów. Co do low-capów - wydają mi się o wiele mniej awaryjne, no i pozwalają używać niepolerowanej amunicji (przez co o wiele tańszej). Ponad to – temat jest o magach do ak74 a ja miałem to szczęście/nieszczęście (?) aby samemu sprawdzić jak działają midy do ak74 i powiem jedno: mam na nie silną alergie. Edited November 16, 2008 by callidionis Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts