Krysiek Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Witam Przymierzam się do uzbrajania w magazynki typu mid cap i na oku mam magazynki G&P (130 kulek). Jako że nie chcę wdepnąć w tak zwane "gówno" to chciałbym się od was dowiedzieć trochę o tych magazynkach. Chciałbym wiedzieć czy są one awaryjne, czy dobrze podają kulki do replik typu m15a2/a4 rifle CA, czy dobrze siedzą w gnieżdzie magazynka, jak się sprawdzają i czy opłaca się je kupić? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 W mojej m15CA sprawują się bardzo fajnie. Dobrze siedzą w gnieździe jednak uważam, że lepiej kupić midy CA, ponieważ są w tej samej albo i niższej cenie przy czym nie są tak wybredne na kulki jak G&P. Jeśli kupisz G&P możesz zapomnieć o używaniu kulek gorszej jakości niż blastery. Kiedy naładowałem swojego mida gold fire'ami zacinał się co 3 kulkę. W magazynkach CA jest troszkę lepiej jednak wiadomo... mid cap to mid cap i musisz się z tym liczyć. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted November 10, 2008 Author Report Share Posted November 10, 2008 (edited) Ja akurat o midcapach CA mam inne zdanie :-F kupiłem niedawno jednego mid capa i się zacina niemal ze cały czas i nie podaje kulek. p.s. Ani razu mi się nie udało go całego opróżnić bez usterki. p.s. A kulki Xtreme Precision jak działają w mid capach G&P ?? Edited November 10, 2008 by Krysiek Quote Link to post Share on other sites
fojciech Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 kulki XP u mnie mag wszystkie podawał, ale jak latały to inna bajka :-F aktualnie używam blasterów i nie zacinają mi się Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted November 10, 2008 Author Report Share Posted November 10, 2008 A na Blasterach jak latają ? Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Bez problemów zarówno na XP jak i na blasterach. Quote Link to post Share on other sites
fala_3city Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Jeśli kupisz G&P możesz zapomnieć o używaniu kulek gorszej jakości niż blastery. Kiedy naładowałem swojego mida gold fire'ami zacinał się co 3 kulkę. W magazynkach CA jest troszkę lepiej jednak wiadomo... mid cap to mid cap i musisz się z tym liczyć. Hmm, mam dwa midcapy G&P i ładowałem tam najróżniejsze kulki (Excele, pestki, jakieś z cyberguna, biodegradowalne "coś") - zero problemów! Mam M16A3 G&P ale nie wydaje mi się żeby to miało znaczenie. Magi są bardzo trwałe, łatwo je rozebrać. Ma to pewne znaczenie - łatwo je wyczyścić. Generalnie polecam, choć są drogie. Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 To nie rozumiem ;), u Jednego kulki Goldfire sie zacinały, a u drugiego Cyber guny śmigały beż zacięcia, a z tego co mi wiadomo to kulki CB to gów** jakich mało ;). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
shank Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Urok naszego hobby. Mi mid G&P napełniony PJotami po prostu nie działał, na G&G podaje ale nigdy nie wystrzeliłem wszystkich kulek Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Moje midy G&P do AK kulek PJ również podawać nie chciały, więc z tymi do M-ek może być podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted November 10, 2008 Author Report Share Posted November 10, 2008 A jak z Blasterami ? u wszystkich działały bez zarzutu ? Quote Link to post Share on other sites
ziuta Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Generalnie na blasterach chodzi dobrze. GoldFireów nie opłaca sie nawet kupować z zamiarem ładowania do mida z G&P. Bardzo wybredne magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts