choisen Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Jak wiadomo, Polski system "belek" nie pokrywa się z Niemieckim. O ile niektóre mżna wydedukować, to już innych nie... Co na przykład znaczy: Fahnenjunker? Coś jak Kapral? Ale to młodszy oficer... Czy ktoś pomógłby? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Wolf jest w trakcie pisania artykułu na wmasg.pl na temat obszywania munduru - o stopniach i ich znaczeniu też będzie, więc cierpliwości ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted November 12, 2008 Author Report Share Posted November 12, 2008 No nie no! Za każdym razem, gdy o coć pytam, to to właśnie jest robione :D Ja wiem, że wczoraj miałem imieniny, ale wiecie, nie trzeba, naprawdę ;) No to czekam :) Trza stopnie ustawić w fireteamie i przymierzam się do ostatnich poprawek w systemie... Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 No to czekam :) Trza stopnie ustawić w fireteamie i przymierzam się do ostatnich poprawek w systemie... Dużo ci w tym nie pomogę, bo stopnie wojskowe a pełnione funkcje w BW to dwie różne rzeczy. Nie można porównywać tego do systemów, panujących w innych armiach. Mój artykuł jest już gotowy i czeka na zamieszczenie. Jego podstwowym tematem jest prawidłowe obszycie munduru, tłumacznie stopni wojskowych i niektórych zasad, potrzebych do poprawnej, szczegółowej rekonstrukcji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts