pyreczki Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Witam, zamówiłem ostatnio w jednym ze sklepów cm.032, postanowiłem zmienić gumkę na tą czarną systemy i lufę na src - razem z montażem w sklepie. No i mam taki problem, bo replika przyszła, części zamienione, niby strzela, ale np 3-5 kulkami. Nie wiem za bardzo czego to wina i czy wypada to reklamować, napisałem oczywiście też maila do sklepu. Może to wina zbyt dużej ilości smaru? Hop nie jest na zero, kulki leca w niebo praktycznie, ale nadal po 2-3. Zawsze chciałem mieć shotguna, no ale jednak nie w tej wersji :P Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 (edited) Może być wina magazynka, lub złego ustawienia gumki (lub złej gumki). Spróbuj przestrzelać replikę na innym magazynku, jeśli masz taką możliwość. Jeśli nie - rozbierz replikę i sprawdź czy gumka jest dobrze nałożona. Jeśli jest dobrze, to może to oznaczać, że ta gumka nie pasuje do końca do tej komory. Włóż wtedy stockową (domyślam się, że replikę kupowałeś na taiwangun, a oni dodają do paczki zastąpione części) gumkę i sprawdź replikę. Któraś z tych rzeczy powinna pomóc. Pozdrawiam. EDIT: PS - CM.032 to replika II klasy, a nie tania replika. Tak więc na przyszłość - z pytaniami o nią, to do innego działu. Edited November 13, 2008 by Bajeczny1990 Quote Link to post Share on other sites
pyreczki Posted November 13, 2008 Author Report Share Posted November 13, 2008 Nie bardzo znam ten podział na klasy :P następnym razem będę wiedział. Rozkręciłem właśnie, wydaje się pasować - widać, jak się wychyla przy dokręcaniu, zaraz sprawdzę czy to coś da. Jak nie, to będę walczyć dalej. Na razie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Skręć HU na zero i sprawdź czy to też występuje niekiedy podczas gdy HU jest na maks kulki blokują się i występuje taka syt. jak u ciebie. Quote Link to post Share on other sites
pyreczki Posted November 16, 2008 Author Report Share Posted November 16, 2008 Porozkrecalem, pozamieniałem gumki, po prostu niedotarta chyba, bo teraz bierze maksymalnie po 2. A na stockowej śmiga. Wystrzelam jeszcze z 1k kulek i zobaczę, czy będzie ok. Przy hopie na max nie blokują się wcale :P wtedy cały ten temat byłby nielogiczny :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts