thief7 Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Witam, Przymierzam sie wraz z ludzmi z grupy do zakupu hełmu/kasku. Do gustu przypadły nam kaski (z wyglądu oczywiście :) takie jak ten: Hełm USMC Prosilbym o opinie (nie znalazłem w szukajce), zdjęcia (mile widziane z goglami Bolle Tactical X800) , komfort użytkownia etc. Z góry dziękuje, Pozdrawiam. ------ OSOK - One Shot One Kill Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 To USMC uzywa czegos... "takiego"? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 (edited) To są kopie kasku Pro-Tec ACE No i koniecznie musisz polubić szukajke http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...&hl=pro-tec Edited November 17, 2008 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
thief7 Posted November 17, 2008 Author Report Share Posted November 17, 2008 I wszystko jasne :) Kopia kopią a ja nie szukałem kasku firmy Pro-Tec. W każdym bądź razie - jeśli ktoś miał z tymi klonami podróbę proszę o wpis :] Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Wiesz że lepiej chyba ci dołożyć do Pro-Teca są niewiele droższe od tych USMC i masz chociaż pewność że się nie rozlecą przy pierwszym lepszym uderzeniu w jakąś przeszkodę. Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 (edited) Te też sie nie rozlecą, bo sam takiego używam, a już nie raz ochroniły mnie przed potęznym guzem czy poważniejszym urazem. Są pożądnie zrobione, raczej nie wyglądają na klejone z kilku różnych części, chociaż nic nie wiadomo z tymi chinczykami. Przy bliskich spotkaniach z niskimi stropami i gzymsami zarówno kask jak i głowa wychodziły bez szwanku. Jedynym mankamentem jest to że są sprzedawane w 1 rozmiarze - M. Edited November 17, 2008 by shellshock Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts