Marek Kiljan Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Witam, nabyłem okazyjnie głowicę tłoka V2 łożyskowaną i wyciszoną, jest ona taka wypukła i niezbyt pasuje do płaskiej głowicy cylindra, w sklepach jest dużo głowic cylindra rozmaitej maści ale niestety nie jest powiedziane czy od strony tłoka jest wklęsła czy nie, czy mógłby mi ktoś poradzić jakąś głowicę cylindra ok. 50zł? oczywiście taką wklęsłą. Z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1396 Ta jest z pewnością wklęsła, gdyż ją miałem. Niestety nie ma jej na stanie. Może w innym sklepie znajdziesz. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=475 Ta na 90% jest wklęsła. Zawsze możesz zapytać sklep. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted November 20, 2008 Author Report Share Posted November 20, 2008 (edited) A jak z tą?: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1790 Edited November 20, 2008 by Marek Kiljan Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Każda Cicha głowica cylindra będzie pasić. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted November 20, 2008 Author Report Share Posted November 20, 2008 No tak ale po czym poznać która jest cicha a która nie ja nie widać na zdjęciu? Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 (edited) A) Możesz zapytać w sklepie. B) Przeczytać opis produktu: Wraz z połączeniem płaskiej, aluminiowej głowicy tłoka (Deep Fire) stanowi świetne połączenie przy i wyciągnąć wnioski ;) C) Poszukać głowicy, która ma opisie słowo "cicha" te są wklęsłe, a jest ich tam sporo. Edited November 20, 2008 by mag Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Ciche są z jakiegoś plastiku, gumy, są wypukłe, mają kolor czerwony, czarny i inne. Są ładne i mają łożyskowanie zazwyczaj i są droższe. Po tym można poznać. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted November 21, 2008 Author Report Share Posted November 21, 2008 (edited) Chodzi mi o głowicę cylindra a nie tłoka. Znalazłem taką z systemy: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=105 ale nadal jest zbyt droga, wie ktoś gdzie dostanę taką ale tańszą nie z systemy za nie więcej niż 50zł? Edited November 21, 2008 by Marek Kiljan Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Raczej nie znajdziesz - element, który dosłownie rozpadł mi się w rękach kosztuje około 53 zł, więc już lepiej kup tę systemę za 69 zł i będziesz miał spokój. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 (edited) Cicha głowica tłoka elementa to straszny syf. Miałem, nie uszczelniała się prawidłowo mimo wypróbowania 3 różnych uszczelek, z których dwie świetnie współpracowały z płaską głowicą. Chodzi mi o głowicę cylindra a nie tłoka. To Ci się coś w tytule tematu pomyliło... Edited November 22, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted November 22, 2008 Author Report Share Posted November 22, 2008 Jeżeli tak mówicie to wezmę tą systemę, uzbieram więcej kasy i kupię, dziękuje za wszystkie wasze posty i za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Jeszcze Ci coś dodam... Jakiś czas temu rozważałem zestaw cichych głowic systemy (bodaj 130 zeta taka przyjemność). Dołożyłem 37 i kupiłem bore up CA. Niedość, że mam ciche głowice, to jeszcze chromowany cylinder powiększonej średnicy i zajebiście szczelną dyszę. Full wypas. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted November 22, 2008 Author Report Share Posted November 22, 2008 Dzięki za tą radę, przemyślę ją:), czy można prosić Szanownego Admina od zamknięcie wątku? Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Na asgshopie można teraz dostać BU CA za 140-170 zł, więc jest okazja ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts