KnightMoritz Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Odkopię temat po- o zgrozo- roku. Coś się zmieniło? Postanowiłem go kupić tak, czy siak, ale fajnie byłoby coś ogarnąć więcej w temacie. Quote Link to post Share on other sites
Kusza Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Miałem kiedyś takiego w wersji spring. Wrzuciłem go w oryginalną kolbę od Mausera (ja akurat w kolbę sklejkową prawdopodobnie powojenną). Zabieg taki wymaga przeróbki (trochę kolba i trochę system). Jak chcesz do reko, to polecam wymienić kolbę na drewno od ostrego (wraz z okuciami) i skrócić lufę zewn. (chyba o 5mm, nie pamiętam już) oraz wymienić muszkę na od ostrego. Fabryczna kolba plastikowa nadaje się na śmietnik, drewniana chińska nie wiem (macałem, może by jakoś ją odratował, bo jest polakierowana), ale trzeba by się liczyć też z wymianą okuć (bączki przedni i tylni oraz obsada bagnetu i sprężyna). Należy też podszlifować pazur wyciągu (bo nie zawsze wyjmuje łuskę). Mój K98 miał około 260 FPS na kulkach 0,20g. Ogólnie jest z tą replika trochę zachodu, ale można uzyskać przyzwoity efekt wizualny, bo tuningu to raczej zapomnij. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts