Shymon Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Witam, nie znalazłem takiego tematu, więc go napiszę ;). Jak zabezpieczacie swoje aegi zimą? Wilgoć, niska temperatura jest przede wszystkim wyzwaniem dla elektryki. Mam Cymowskiego ak-47 CM.028 i chciałbym bezpiecznie przeżyć zimę :) Jeśli temat był już poruszany proszę o linka, naprawdę nie mogłem go znaleźć. Pozdrawiam Szymon. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Porządny smar i polar od Helikona ;). W dużej mierze jesteś bezradny wobec mrozu. Możesz najwyżej replikę w domu zostawić ;). Eeee, z tego co słyszałem niektórzy okładają baterię jakimś materiałem izolującym, ale czy to pomaga...? Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Dobra konserwacja zębatek plus wymiana okablowania bo to cymowskie nie należy do najlepszych. PS. No i nie używanie zbyt mocnych springów (popękane cylindry, szkielety etc.). Taka moja rada... ;-) Quote Link to post Share on other sites
Shymon Posted November 20, 2008 Author Report Share Posted November 20, 2008 Hmm, a czy seryjnym w 100% cymakiem mogę się strzelać bez obaw? Wszystko jest projektowane z pewnym marginesem wytrzymałościowym, więc chyba nie powinno być problemów ze sprężyną/ tłokiem, prawda? Nie mam zamiaru rozbierać repliki- nie chcę stracić repliki, oraz po prostu się boję :poddanie: Z tym polarem, chodzi Ci o ubranie? :???: Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Z tym polarem to był żart. Stracić repliki to nie stracisz. Chociaż ja sam mam obawy ciorać swoją przy zbyt niskich temperaturach. Choć ostatniej zimy na -10 st. dawała radę. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Poczytaj: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=11703 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts