scienceman Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Po pierwsze to chciał bym się przywitać jestem nowy na tym pięknym forum 8) I oto moje pierwsze pytanie do starych wyjadaczy mianowicie nie mogę się zdecydować na jedną z tych tutaj 2 strzelb: http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-77...-310fps-DE.html http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-29...berg-590-K.html Którą z nich bardziej byście polecali ? Najbardziej zależy mi na mocy i żywotności (na rok a potem jakiś AEG kto wie;) A może obydwie pod tymi względami się zbytnio nie różnią i różnica tkwi jedynie w wyglądzie ? Czekam na wasze zdanie ;) Pytam ponieważ nie chcę popełnić tego samego błędu co rok temu przy zakupie świętej pamięci P.799 Cymy :-F (ach żałuje za me grzechy XD) i to na dodatek na airsoftguns.pl :wink: (za to, to już czeka mnie wieczne potępienie...) PS wiem że lepjej żebym dozbierał na elektryka ale uparłem się na shota i już ;] PS2 z góry powiem że przemyślałem kwestie benelli i obawiam się tej jej mocy podzielonej na 3 :-F Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Benelli nie obrywa murow ceglanych ani nie scina drzew. Jak masz kase, wez benelli, wiecej funu i przyrzady optyczne (czasem sie przydaja). Jak nie masz, to obie opcje sa dobre i musisz sie tylko zdecydowac, ktora Ci sie bardziej podoba. Link to post Share on other sites
cezii Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 A ja mówię że AGM lepszy. I co to w ogóle za cena O_O TU masz za 59 :D, a tamten drugi, to też przsadzony(cena) TU jest za 57zł! Link to post Share on other sites
scienceman Posted December 2, 2008 Author Report Share Posted December 2, 2008 Kret Tak mam kase aczkolwiek benella wali slabiej tymi 3 kulami niz AGM i Tactical jedną a mi własnie zależy na mocy i zasiegu :???: cezii a powiedz w czym AGM lepszy ? 8-) a co do cen to spoko juz ja sobie poszukam najtanszych ofert - jak sie zdecyduje naturalnie :-F Link to post Share on other sites
cezii Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 A chociażby w tym że to "stary", sprawdzony sprzęt... Zresztą masz o nim 10 stron... Link to post Share on other sites
scienceman Posted December 2, 2008 Author Report Share Posted December 2, 2008 tjaa naczytalem sie o nim sporo dobrych wiadomości ale w sumie o m47 (tyle że o wersjach z kolbą nieregulowaną i bez ale to ten sam mechanizm) również nikt zle nie pisal ehh sam nie wiem jestem niezdecydowny jak jakas baba :???: nie ubliżając oczywiscie drogim paniom :-F może jest na tym forum posiadacz obu replik przydatne by bylo jego zdanie :mrgreen: Link to post Share on other sites
Gondoller Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Ja już miałem okazję potrzymać w łapach repliki jednego i drugiego, tyle że full drewno ^^ wykonane przez znajomego a potem spalone mimo że chciałem jedną wziąć. Uznał że brzydkie.. no ale bez offtopu: Z mojej strony, strzelba powinna wyglądać jak strzelba a nie coś co jest prawie karabinem a jest strzelbą :) jeśli wiesz co mam na myśli. Może ta mała sugestia pomoże w wybraniu shota. Ja odkładam drobniaki na Mossberga, przez 6 miechów musi posłużyć ^^ Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Tak mam kase aczkolwiek benella wali slabiej tymi 3 kulami niz AGM i Tactical jedną a mi własnie zależy na mocy i zasiegu Sprawdzales? Link to post Share on other sites
scienceman Posted December 3, 2008 Author Report Share Posted December 3, 2008 Gondoller jasne wiem o czym mówisz ta kolba od emki w remingtonie ehh czyzby to akurat mnie do niego skłaniało :-F ale zawsze są jeszcze wersje z kolbą stałą szyny RIS mozna odkrecic ale w sumie to moim zdaniem tactical jest najlepszy ze wszystkich modelow oferowanych przez DE :killer: a no i jest jeszcze mała kwestia magazynków bo z pewnością bedę chciał ich pare dokupić z tym że magi do mossberga AGM kosztują bagatela 4 razy drożej niż do strzelb DE i tu moje pytanie czy ktoś wie z kąd ta różnica ? Kret Nie nie sprawdzalem ale sporo o niej przeczytalem tematów na tymże forum i najbardziej utkwiło mi we łbie zdanie jednego z posiadaczy "trafienie w człowieka benellką z 15m to bujda" owszem nie oczekuje że shoty AGM czy DE bedą walić na 50m ale z pewnoscią są silniejsze od benelli ;-) Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Widzisz, ja mam obie i choc AGM jest silniejszy, to nie posiada przyrzadow celowniczych ani niczego, co by Ci ulatwialo celowanie - w zwiazku z czym na dystansie powyzej 20 - 30 m jest bezuzyteczny, bo i tak nie widzisz, gdzie ta kulka leci (a leci szybko). Link to post Share on other sites
scienceman Posted December 3, 2008 Author Report Share Posted December 3, 2008 nie nakusisz mnie na tą benellke :-P Link to post Share on other sites
scienceman Posted December 4, 2008 Author Report Share Posted December 4, 2008 ok zamówiłem tegoż oto tacticala i magazynki przy okazji zobaczymy jak sie bedzie sprawdzal ;) TEMAT ZAMYKAM Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 JA mam tacticala i się bardzo dobrze sprawuje... :uśmiech: Link to post Share on other sites
Recommended Posts