Borol Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Jest temat o MIWO Lubliniec jednak nie zdołałem przekartkować całego i znależć WSZYSTKICH opinii o tym mundurze. Chodzi mi o http://miwomilitary.pl/?p=8.503.BLUZA-ZE-S...8.MIWO-MILITARY i http://miwomilitary.pl/?p=8.505.SPODNIE-US...5.MIWO-MILITARY Czy ktoś już sobie zakupił? Mam stary mundur wz.93 i myślę o czymś w rip-stopie.Wymarzyłem sobie ten:). Jak z jakością rip-stopu? jak z wykonaniem? Użyteczność i ściągnięte wzorce ACU? Czytałem w pewnym temacie ,że to pierwsza partia,będzie druga,tańsza z poprawkami:/ Co wy o tym wiecie? 280 zł piechotą nie chodzi( a rosomakiem jeździ) i muszę to przemyśleć. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 No i jesli ktos taki mundur posiada to czy moglby napisac czy barwa tego munduru rzeczywiście jest taka jak na fotkach? Bo jeśli tak to nie zaciekawy ten odcień... A poszukuję munduru który jak najbardziej będzie miał zbliżony kolor do mojej kamizelki z Miwo Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 5, 2008 Author Report Share Posted December 5, 2008 Na zdjęciach jest bardzo jasny i lanserski odcień:) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Hmm.. mam poprzedni model. Tkanina ta sama. Z tego co widzę, tóżni isę przede wszystkim kieszeniami "napoleońskimi" (M2007 ma tylko lewą, i jakby mniejszą). Nie, nie jest tak straszliwie jasny, jak na zdjęciach. Jest jaśniejszy i wyraźniejszy, niż typowy (zwłaszcza typowo sprany) bawełninay US wz.93. Kolor do kamizelek, hm. W tej chwili nie mogę porównać. Pod względem użyteczności - bardzo wygodny. Spodnie używam od roku, i właściwie tylko lekko zblakły. Zasadniczo - uważam, że mundur jest wart swojej ceny. Jedno ale (które mnie osobiście przeszkadza): góra to koszula (tym bardziej, że pomyślana do noszenia w spodniach), a nie bluza. Owszem, jest obszerna i swetrów / polarów pod nią upchniesz pół tuzina ;) ale jako warstwa wierzchnia na zimę IMO jest kiepskim pomysłem. Po prostu dodaj do listy zakupów smock / parkę albo coś w tym stylu. Osobiśice już rok temu mówiłem o tym Cioci Renacie - smock był w planach. Na razie się nie zmaterializował :( Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Helikon ma super smocka do kompletu ;) A mnie się wydaje że ów wz. to obecnie najlepszy dostępny mundur w panterze. Z tego powodu chyba warto. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Errhile, a czy miałbyś możliwość i chęci aby cyknać kilka fotek tego munduru na sobie w terenie ? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Ari - normalnie noszę smock DPM, ale... oki, postaram się jutro kogoś namówić na strzlenie mi paru fotek (zamiast kulek ;)). Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Ari - normalnie noszę smock DPM, ale... oki, postaram się jutro kogoś namówić na strzlenie mi paru fotek (zamiast kulek ;)). Dzięki wielkie :* Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 6, 2008 Author Report Share Posted December 6, 2008 Hmmm.Czyli słyszę same pozytywy. No to 300 zł się znajdzie. Dzięki wielkie. A ,fajnie jakby ktos fotki zrobil:) Quote Link to post Share on other sites
upadlyaniol2 Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Hmmm.Czyli słyszę same pozytywy. No to 300 zł się znajdzie. Dzięki wielkie. A ,fajnie jakby ktos fotki zrobil:) Chyba zgodzi sie ze mna pare ktore uzytkuja ten mundur ze jedyna jego powazna wada jest kiepsko przemyslana rozmiarowka. Po za tym mundur jest fajny. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 No... dziś moj helikon rozdarł się na nogawce. Trzeba kupić nowy mundur :) Errhile, czekam na fotki :D Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Przenosimy całą produkcję mundurów do naszej siedziby w Lublińcu. Życie pokazało, że jest to jedyny możliwy sposób aby właściwie dopilnować jakości ich szycia. Przeprowadzka jest w trakcie a po nowym roku mundury będziemy szyli już samodzielnie. Właśnie zaczynamy poprawiać rozmiarówkę i chcemy korzystać już z tzw. pełnej rozmiarówki uwzględniającej wszystkie typy sylwetek. Dajcie nam trochę czasu a na pewno się poprawimy :-P Do mundurów będą czapki z daszkiem, kapeludki i rogatywki polowe. Jak uporamy się z mundurami to wrzucimy do oferty kombinezony i smocki. Proszę o cierpliwość bo tego się nie robi szybko.... Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 7, 2008 Author Report Share Posted December 7, 2008 Ahhh.Dzięki za info.Poczekam w takim razie:) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Proszę, oto obiecane zdjęcia. Niestety grupowa pani fotograf się rozchorowała, i trzeba było cykać tym czym (i kim) było. Pierwsze ersatz-fotograf zrobił z lampą ze zbyt dużego dystansu, dlatego takie ciemne... Drugie bez lampy. Robione dzis, ok. 15:00, przy pełnym zachmurzeniu. Od lewej: Półroczny US wz.93 ("bawełniak"). Nie jestem pewny, czy te pół roku ma od nowości, czy u aktualnego włąściciela. Dwuletni rip-stop wz.93, wydanie MON-owskie (nie wiem, którego producenta, ale kontrakt). Roczny UP M2007 Miwo. Koszula mniej uzywana, niż spodnie. Niestety, nie było opcji, zeby namówić chłopaków na dłuższą foto-sesję w krzakach :( Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Jeszcze Helikona brakuje i mamy pełen przekrój ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Errhile, wielkie dzięki. Fajnie, że obok twojego sa jeszcze dwie inne panterki. O wiele lepiej prezentuje sie tem Miwoski mundurek niz reszta. Ale skoro Pani Renata mówi, że ma być pełna rozmiarówka to poczekam :D Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Cieszę się, że mogłem pomóc - niestety, Helikona nikt z obecnych chyba nie miał. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 7, 2008 Author Report Share Posted December 7, 2008 Zdjęcie full profeska. Ten mundur rzeczywiscie nie jest tak jasny ,on po prostu jest taki.....czysty? Hm.Mam Bawełniaka z 2004 ,nic dziwnego ,że taką widzę różnicę. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Sziptar Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Ten mundur ma rok. Na stronie miwo sa nowe i nie wiadomo jak one wygladaja. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Tkanina pochodzi od tego samego producenta. Są pewne różnice odcieniowe zależne od daty wyprodukowanej partii ale to raczej nieduże. Po kilku miesiącach używania same się zacierają. Mój mąż jednak twierdzi, że się czepiam, bo on żadnej różnicy w odcieniach nie widzi. Zdjęcia na stronie naszego sklepu internetowego są różne, bo były robione w różnych porach roku. Te najjaśniejsze były robione na dworze w słoneczny dzionek... Ten mundur ma rok. Na stronie miwo sa nowe i nie wiadomo jak one wygladaja. Wyglądają jak NOWE. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Droga Pani Renato a czy może Pani powiedzieć kiedy mniej więcej możecie mieć nowe munduru z różną rozmiarówka ? Czy jest to kwestia na przykład lutego czy może raczej planujecie sie wyrobić na czerwiec na przykład ? Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Planujemy pełną rozmiarówkę mieć na przełomie stycznia/ lutego 2009 r.To plany a rzeczywistość lubi płatać figle i równie dobre może się okazać, że pełna rozmiarówka będzie na początku stycznia lub pod koniec lutego. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 W takim razie czekam :D Quote Link to post Share on other sites
Mike Pawel Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Jak dorwe kumpla to umieszcze zdjęcia z mundurem Helikona (spodnie rip-stop, bluza nyco). Sam posiadam spodnie Helikona i bluze Miwo L, wersje 2007. Inny znajomy posiada komplet Miwo L wersje 2008 i różnice jakie zauważyłem między 2007 a 2008 to: - 2 kieszenie napoleońskie zamiast 1 (2008) - rzepy na kieszeniach, na rękawach są jednoczęściowe, w 2007 były to 2 połączone rzepy - do kieszeni na rękawach są zamocowane czarne taśmy (może na światła chemiczne???), a 2007 ich nie ma (ale tak szczerze to tego w tej chwili nie jestem pewiem bo widziałem ten mundur już jakiś czas temu i może coś mi się ubzdurało) Co do spodni to nie mam odniesienia bo tych starszego wzoru Miwo L nie widziałem. Jeśli chodzi o Helikon vs. Miwo: - rip-stop w spodniach Helikona nie umywa się do tego Miwo, to dwa różne światy i moim zdaniem warto dopłacić do tego z Miwo - bluza z nyco Helikona jest ciężka, gruba i szybko się mechaci - jeśli chodzi o krój bluzy Helikona to napisze coś jak zrobie fotki i dorwe tego kumpla Moim zdaniem jeżeli ktoś dysponuje ograniczonymi funduszami to Helikon jest całkiem wporządku, za około 170zł mamy komplet panterki o nowoczesnym kroju i z całkiem znośnych materiałów, jeżeli ktoś przekłada jakość nad cenę to z pewnością lepszym wyborem będzie Miwo. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 No cóż. Helikon jak to helikon. Fajnie wypada w porównaniu z różnymi cywilkami, sturmami i innymi podobnymi firmami. Jednak przy cieżkich ripstopach polskich czy amerykanskich wypada dośc cieńko. Wczoraj przyszedł mi mundur TRU Multicam i helikon się chowa pod stół. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts